17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ 2017: Ζωντανεύουν «Οι Μύθοι της Γαλάτειας»

«Οι Μύθοι της Γαλάτειας» ζωντανεύουν επί σκηνής με τη χορογραφική παραγωγή, της «Dance Cyprus Company» . Στις 14 & 15 Ιουλίου, στην Πλατεία Κάστρου στις 20:30.

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την παράσταση μπαλέτου ¨Μύθοι της Γαλάτειας¨ , σε χορογραφία του Ιταλού Davide Bombana και μουσική του βραβευμένου Εσθονού συνθέτη Arvo Part.

Ο μύθος της Γαλάτειας επανέρχεται στις ρίζες του και ζωντανεύει μέσα από μία παράσταση μπαλέτου με τη συμμετοχή χορευτών από την Κύπρο και την Ιταλία, με τη συνοδεία 25 μουσικών από την Ορχήστρα Δωματίου Κύπρου και τον Philip Kohnke από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Κρατικής ‘Οπερας του Αννόβερου. Την παραγωγή διευθύνει ο κ. Άλκης Μπαλτάς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο χορογράφος Davide Bombana γεννήθηκε το 1958 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Σπούδασε στη σχολή μπαλέτου της La Scala και αποφοίτησε το 1977 όπου και έκανε το ντεμπούτο του με το μπαλέτο La Scala. Ακολούθως, εξελίχθηκε σε ένα αξιοζήλευτο χορευτή και η καριέρα του αναδείχθηκε στο Μπαλέτο της Πενσυλβανίας στη Φιλαδέλφεια, στο Σκωτσέζικο Μπαλέτο στη Γλασκώβη και στο Μπαλέτο του Φεστιβάλ του Λονδίνου. Το 1998, ο D.Bombana διορίστηκε διευθυντής της εταιρείας Maggio Danza στη Φλωρεντία, όπου ανέστειλε το Woyzeck Fragmente και το Schönberg Οpus 4 και δημιούργησε το πλήρες μπαλέτο ¨Teorema¨ εμπνευσμένο από τον Pasolini. Ο Bombana έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες μπαλέτου, ως φιλοξενούμενος χορογράφος και υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής για το Διεθνές Βραβείο ¨Benois de la Danse¨.

O Arvo Part, είναι Εσθονός συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή συνθέτες θρησκευτικής μουσικής. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, έχει εργαστεί σε μινιμαλιστικό στυλ, με βάση μιας δικής του δημιουργίας συνθετικής τεχνικής, που ονομάζει tintinnabuli (από το λατινικό tintinnabulum: καμπάνα). Η μουσική του εμπεριέχει επιρροές από το Γρηγοριανό μέλος και την προκλασική μουσική.
Συμμετέχουν οι χορευτές:

Βίκη Κάλλα, Αλεξία Κουτζής, Μέλανη Λάμπρου, Αναστασία Πασχάλη, Φούλη Στυλιανίδου, Ράνια Χαραλαμπίδου, Joseph Caldo, Luca Cesa, Artan Dirmishi, Roberto Doveri, Francesco Moro, Nicola Simonetti και οι Dancecyprus Juniors  Εισιτήρια: 15 & 10 ΕΥΡΩ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ