16.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ- Ώρα μηδέν: Κάποιοι παίζουν ακόμα με την Υγεία και τις ζωές μας

Με αφορμή πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ Πάφου με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος, Γιώργο Γιαλλούρη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου διαπιστώσαμε κάποια στραβά και ανάποδα τα οποία ήθελα να σχολιάσω και δημόσια.

του Μάριου Ιγνατίου*

  1. Σοβαρή υποστελεχωμένη στη Γυναικολογική Κλινική εδώ και μήνες με το Τμήμα να λειτουργεί μόνο με δύο γιατρούς με «γερμανικά» on calls, εξαντλητικούς όρους και υπεράριθμες επισκέψεις ασθενών.
  2. Υποστελέχωση Ορθοπεδικής Κλινικής μετά την αποχώρηση συγκεκριμένου γιατρού με αποτέλεσμα οι λίστες αναμονής να μεγαλώνουν και ο χρόνος να γίνεται πολλές φορές αιτία για δυσάρεστα περιστατικά.

Την παρούσα χρονική στιγμή η κλινική λειτουργεί με 2,5 γιατρούς, τα χειρουργεία γίνονται με λιγότερο και περιορισμένο χρόνο και ο διορισμός 1-2 γιατρών είναι προτεραιότητα για να καλυφθούν τα 1000 περίπου περιστατικά ετησίως.

Η ταχύτητα σκοτώνει
  1. Το Παθολογικό Τμήμα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με το MRI και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς οι ασθενείς μπορεί να χάσουν τη ζωή τους λόγω έλλειψης του μηχανήματος. Η συγκεκριμένη κλινική παρουσιάζει υπερπληρότητα 170-200% αφού διαθέτει μόλις 20 κρεβάτια.
  2. Η Ουρολογική Κλινική με 700 χειρουργεία κατά το 2015 έχει τη δυνατότητα να χειρουργεί μια φορά την εβδομάδα, συστεγάζεται με τη χειρουργική κλινική, διαθέτει 4-5 κρεβάτια και χρειάζεται έναν επιπλέον Ουρολόγο άμεσα.
  3. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Νεφρολογική Κλινική η οποία δυστυχώς λειτουργεί με τις υπηρεσίες ενός και μόνο γιατρού από το 1999. Τότε οι αιμοκαθάρσεις που γίνονταν ετησίως ήταν 1200 ενώ σήμερα φτάνουν τις 9000 με τα αριθμητικά δεδομένα να συγκρίνονται άνετα με αυτά της Λάρνακας η οποία έχει 4,5 νεφρολόγους.
  4. Πέραν από τις κλινικές σημαντικό πρόβλημα παρουσιάζεται και με το ωρομίσθιο προσωπικό αφού η αφυπηρέτηση σημαντικού αριθμού δεν καλύφθηκε από αντικαταστάτες.

Την ίδια στιγμή, διεύθυνση, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, 600 περίπου άτομα, προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να μας εξυπηρετήσουν. Με τι μέσα όμως; Ποιος φώναξε ως τώρα για αυτούς; Ποιος φώναξε ως τώρα για εμάς; Ποιος θα μας πείσει ότι η Πάφος δεν είναι ο φτωχός συγγενής; Άραγε δικαίως δεν μας λαμβάνουν υπόψη;

Είναι τελικά η αδυναμία μας ευγένεια ή αδιαφορία;
Το ερώτημα απλό και ξεκάθαρο. Πόση ευθύνη φέρουμε, ως Παφίτες, που κάποιοι μας περνάνε για ιθαγενείς; Εμείς, οι εκπρόσωποι μας ή και όλοι μαζί;

Μεγάλη, τολμώ να πω γιατί είμαστε νωχελικοί και ανεχόμαστε τον καθένα να μας κοροϊδεύει και να κάνει μικροπολιτική σε βάρος της υγείας και της ζωής μας. Ως πότε όμως;

*Υποψήφιος Βουλευτής ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ