22.9 C
Paphos
Wednesday, May 8, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ψήφισε λιγότερο απο το 70%

Σημαντική μείωση στο ποσοστό των εκλογέων που προσήλθαν στην κάλπη για την άσκηση τους εκλογικού τους δικαιώματος στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, παρατηρήθηκε στην εκλογική περιφέρεια Πάφου, ανέφερε η Έφορος Εκλογής της Εκλογικής περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Η κ. Λάμπρου είπε στο ΚΥΠΕ πως υπήρχε αυξητικός ρυθμός στην προσέλευση εκλογέων από τις 13:00 το μεσημέρι και μετά, αλλά τα ποσοστά – όπως είπε – εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται χαμηλά.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, με το  κλείσιμο των καλπών ψήφισε το 69,2% των εγγεγραμμένων εκλογέων δηλαδή  34.426 ψηφοφόροι σε σύγκριση με την πρώτη Κυριακή που το ποσοστό προσέλευσης ήταν 74% και σε σχέση τη δεύτερη  Κυριακή των προεδρικών εκλογών του 2013  που το ποσοστό ανήλθε στο 78,7%, στην εκλογική περιφέρεια Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το ποσοστό αποχής ωστόσο, συνέχισε, ανήλθε στο 30,8%.

Καταλήγοντας η κ. Λάμπρου είπε πως το πρώτο αποτέλεσμα παγκύπρια  ήταν από την Κάτω Ακουρδάλεια και το δεύτερο από το Πραιτώρι.

Σημειώνεται πως στην εκλογική περιφέρεια Πάφου εργάστηκαν 114 άνεργοι, 460 δημόσιοι υπάλληλοι στα εκλογικά κέντρα και στο Γραφείο Εφόρου Πάφου 80 περίπου άτομα. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ