22.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

ΠΑΦΟΣ: Χειροπέδες σε τρεις γυναίκες

Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων σε δύο υποστατικά στην επαρχία Πάφου διενήργησαν  μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου σε συνεργασία με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, της παράνομης απασχόλησης και της παράνομης παραμονής υπηκόων Τρίτων χωρών στη Δημοκρατία.

Η επιχείρηση διεξήχθη σε δύο εστιατόρια, στα οποία εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα και συνελήφθηκαν τέσσερα πρόσωπα, υπήκοοι Τρίτης χώρας. Στο πρώτο εστιατόριο εντοπίστηκε να εργάζεται παράνομα 30χρονη, ενώ στο δεύτερο εστιατόριο εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα άλλες τρεις γυναίκες, ηλικίας 47 ετών, 48 ετών και 31 ετών.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, οι τέσσερις ύποπτες είχαν εργοδοτηθεί στα δύο εστιατόρια, αφού παρουσίασαν στους εργοδότες τους έγγραφα που τις έφεραν να είναι υπήκοοι Ευρωπαϊκών χωρών. Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις γυναίκες ήταν εγγεγραμμένες και στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως υπήκοοι Ευρωπαϊκών χωρών με τα έγγραφα αυτά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, μετά από αίτημα της Αστυνομίας εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησης εναντίον της 30χρονης και διατάγματα κράτησης για περίοδο έξι ημερών εναντίον της 47χρονης, της 48χρονης και της 31χρονης, για σκοπούς διερεύνησης των υπό εξέταση αδικημάτων.

Εναντίον τους διερευνώνται υποθέσεις πλαστοπροσωπίας, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και παράνομης απασχόλησης.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ