20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΑΦΟΣ: Χειροπέδες σε ένα άτομο για την σημερινή πυρκαγιά- Θα ανακριθεί και για τις χθεσινές

Ένας 73χρονος από χωριό της Επαρχίας Πάφου συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα ως ύποπτος για την πρόκληση της σημερινής  πυρκαγιάς στην περιοχή Κρήτου Τέρρα .


 Ο 73χρονος θεάθηκε να φεύγει από την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή της Κρήτου Τέρρα με τον γεωργικό του ελκυστήρα, ωστόσο αναμένεται να ανακριθεί προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο εμπλέκεται και στις χθεσινές πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην Κρήτου Τέρρα κατέκαψε 3 δεκάρια άγριας βλάστησης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξάλλου, χθεσινές πυρκαγιές, κατέκαψαν ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα παρά το χωριό Γουδί της Πάφου, σε απροσπέλαστη περιοχή προς το χωριό Σκούλλη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης χθες, ξέσπασαν ακόμα 2 πυρκαγιές (16.18 Κρήτου Τέρρα – Δρούσια και 16.38 Χόλη – Σκούλλη), οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με  απόσπαση δυνάμεων από τη μεγάλη πυρκαγιά με επίγεια και εναέρια μέσα.

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στην Επαρχία Πάφου κατέκαυσαν συνολική έκταση περίπου 12 εκταρίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται,  στο χώρο των πυρκαγιών παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύκτας και παραμένουν και σήμερα συνολικά 4 πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστική Υπηρεσία και Ταμείο Θήρας λόγω του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ