20.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

ΠΑΦΟΣ: “Φωνή λαού, οργή Θεού” για την Λεωφόρο Ελλάδος (ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Συνέντευξη Τύπου έδωσε το απόγευμα η  Συντονιστική Επιτροπή Λεωφόρου Ελλάδος στο οίκημα της Λέσχης Ευσέβειας στην Πάφο για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ελλάδος χωρίς νησίδα. 

Στην  συνέντευξη αναλύθηκαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα και συζητήθηκε  η επιθυμία για ανάπλαση χωρίς νησίδα, καθώς επίσης, και περαιτέρω μέτρα αντίδρασης σε περίπτωση επιβολής της νησίδας.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη κλήθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλής των δημοτικών ομάδων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ξεκινώντας την  δημοσιογραφική ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Λεωφόρου Ελλάδος Χρύσανθος Σαββίδης έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στο ιστορικό αναφέροντας  ότι στα μέσα του Μάρτη του τρέχοντος έτους έγινε η παρουσίαση των Ρυθμιστικών Σχεδίων ανάπλασης της Λεωφόρου Ελλάδος και Ευαγόρα Παλληκαρίδη, από τον μελετητικό οίκο «Ήλιδα Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.», που ορίστηκε ως ανάδοχος του έργου από το Δήμο Πάφου, στην οποία μεταξύ άλλων υπάρχει και η πρόθεση κατασκευής διαχωριστικής νησίδας.

Ο κ. Σαββίδης είπε πως ο  κόσμος που εργάζεται, εμπορεύεται, κατοικεί και κινείται σε αυτόν το δρόμο αφενός επιθυμεί τη βελτίωση της εικόνας της οδού με δημιουργία πεζοδρομίων, δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, χώρων πρασίνου, νέα γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος, διαβάσεις πεζών, προσβασιμότητα ιδιαίτερα στα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους και τα παιδικά καροτσάκια, ασφαλή διακίνηση, οργανωμένοι δημοτικοί  χώροι στάθμευσης και street parking.

Αφετέρου  συνέχισε, είναι αντίθετος στην κατασκευή μιας τέτοιας νησίδας για το λόγο ότι θα προκληθεί κυκλοφοριακό χάος, όπως συμβαίνει τώρα σε τμήμα της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη, αλλά και θα επιφέρει οικονομικό μαρασμό στις επιχειρήσεις. Θα ήταν εντελώς άδικο γι’αυτές τις επιχειρήσεις που έκαναν και κάνουν αγώνα επιβίωσης με μια μονοκονδυλιά να διαλυθούν οριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΣΕΛΕ σημείωσε πως πέρα των 1200 ατόμων εργάζονται στη λεωφόρο Ελλάδος ενώ αναφέρθηκε και στην Λεωφόρο Στροβόλου στην Λευκωσία σημειώνοντας πως από την  μέρα που έγινε η νησίδα το 80% των καταστημάτων έκλεισαν και τα υπόλοιπα που έμειναν δεν βγάζουν ούτε ένα μεροκάματο, αλλά και στην Λεωφόρο Νίκης που είναι το  δεύτερο τραγικό παράδειγμα, όπως ισχυρίστηκε.

Αναφερόμενος στα διαβήματα που προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή της Λεωφόρου Ελλάδος ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε στην συνάντηση τους με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών κ. Μαύρου η οποία ζήτησε από τον Δ. Πάφου να μην προχωρήσει με υφιστάμενο σχεδιασμό και να διαβουλευθεί με επηρεαζόμενους.

Eπιπρόσθετα στην συνάντηση τους με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη . Στην συγκεκριμένη συνάντηση συνέχισε ο κ. Σαββίδης,  ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε όπως παραπέμψει το θέμα στα υψηλότερα δώματα του κυβερνητικού σχηματισμού.

Η ΣΕΛΕ κάλεσε τον Δήμαρχο Πάφου να εγγράψει το θέμα προς συζήτηση στην ολομέλεια του Δημοτικού συμβουλίου Πάφου αλλά και να αφουγκραστεί τα “θέλω του κόσμου “.

Επίσης υποστηρίζει ότι  με την δημιουργία νησίδας θα προκύψουν τεράστια θέματα ασφάλειας λόγω της στενότητας του δρόμου με αποτέλεσμα να γίνει πολύ δύσκολη η πρόσβαση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση ατυχημάτων.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ