28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΦΟΣ-ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Συνεννόηση αστυνομικών με οφειλέτες για να μην πληρώνουν

Στην αναφορά ότι κατά το παρελθόν οι αστυνομικοί στην Πάφο δεν εισέπρατταν τις οφειλές προς τον Δήμο, εσκεμμένα και μετά από συνεννόηση με τους οφειλέτες, με αποτέλεσμα τα χρέη από ανεκτέλεστα εντάλματα να συσσωρεύονται σε εκατομμύρια στο πέρας των ετών, προχώρησε ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο Φως» του Ράδιο Πρώτο με αφορμή τον πλεονασματικό κατά 2,5 εκ. ευρώ προϋπολογισμό, ο κ. Φαίδωνος υπογράμμισε ότι στον Δήμο Πάφου, από το 1990 μέχρι σήμερα, συσσωρεύτηκαν ανείσπρακτες οφειλές ύψους 7,5 εκ. ευρώ.

«Στα δύο πρώτα χρόνια που ήμουν Δήμαρχος, εισπράξαμε 4,5 εκ. ευρώ από παλιά, ανείσπρακτα χρέη. Από έναν έλεγχο που έκανα, εκκρεμούσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου περίπου 5.300 ανείσπρακτα εντάλματα. Δηλαδή ο Δήμος πήρε εταιρίες και πολίτες στο δικαστήριο, απασχολήθηκαν δικηγόροι και δικαστές, έβγαλαν αποφάσεις και τελικά τα εντάλματα έμειναν ανεκτέλεστα στην Αστυνομία», ανέφερε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τότε, όπως είπε, ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή, ξεκίνησαν μια «τιτάνια προσπάθεια» για να εισπραχθούν τα συγκεκριμένα εντάλματα.

Όπως επισήμανε, το επιχείρημα που προβαλλόταν προς τον ίδιο, ήταν πως οι αστυνομικοί που επιχειρούσαν να εκτελέσουν τα εντάλματα, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους οφειλέτες, με αποτέλεσμα τα χρήματα να μην εισπράττονται.

Ωστόσο, παίρνοντας στα χέρια του τον σχετικό κατάλογο, υπέδειξε ο ίδιος πού αυτοί βρίσκονταν, σχολιάζοντας πως, ο αστυνομικός πήγαινε μεν να εισπράξει, αλλά ο πολίτης τον παρότρυνε να γράψει ότι… δεν τον βρήκε. Όπερ και εγένετο.

Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα τα έσοδα να αυξάνονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου, ο οποίος εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι πλεονασματικός κατά 2,5 εκ. ευρώ.

Όπως είπε, το συγκεκριμένο πλεόνασμα θα βοηθήσει ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα ανάπτυξης στην πόλη.

Κατά τον Δήμαρχο Πάφου, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, καθώς αυτό που κάνει ο Δήμος όσον αφορά στα οικονομικά, έχει έσοδα κι έξοδα και απέδωσε το αποτέλεσμα στη σωστή δουλειά και τόνισε ότι η εισπραξιμότητα των απαιτήσεων είναι σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας.

«Το ένα σκέλος είναι να εισπράττεις αυτά που σου οφείλουν. Το δεύτερο είναι να προσέχεις πού ξοδεύεις», σημείωσε, ενώ διευκρίνισε ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Πάφο, η οποία αύξησε τις εισπράξεις, αλλά και η δέσμευση για εξόφληση από πλευράς Κυβέρνησης όλων των εγγυημένων δανείων, που στην περίπτωση του Δήμου Πάφου ανέρχονται σε 1 εκ. ευρώ.

Πηγή: SIGMALIVE

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ