22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Υπό κράτηση μέχρι 25/8 38χρονος φυγόδικος που συνελήφθη στην Τάλα 

Υπό κράτηση μέχρι τις 25 .8.2017 θα παραμείνει ο 38χρονος φυγόδικος, ο οποίος συνελήφθη στην Τάλα της Επαρχίας Πάφου.



Ο 38χρονος, από τη Ρωσία ο οποίος καταζητείτο από τις ρωσικές αρχές για αδικήματα απάτης που διαπράχθηκαν το 2010, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του, δικηγόρος Χαράλαμπος Ζόππος, ζήτησε νέα ημερομηνία προκειμένου να μελετήσει την υπόθεση και δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ως ιδιοκτήτης εταιρείας στη Ρωσία, ο 38χρονος φέρεται να ξεγέλασε 23 υποψήφιους αγοραστές από τους οποίους απέσπασε το χρηματικό ποσό των 192.000 δολαρίων Αμερικής.

Η έναρξη της διαδικασίας έκδοσης του στις ρωσικές Αρχές αναμένεται στην επόμενη δικάσιμο.

Τα αδικήματα της συνωμοσίας, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αντιμετωπίζει ο φυγόδικος 

Τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες αντιμετωπίζει ο 38χρονος αλλοδαπός φυγόδικος, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο 38χρονος αλλοδαπός καταζητείτο από τη χώρα του, τη Ρωσία.

Σύμφωνα με μήνυμα που διαβιβάστηκε στην Αστυνομία, το συγκεκριμένο πρόσωπο απέσπασε μέσα στο 2010 συνολικό ποσό 192.750 Δολαρίων Αμερικής από 23 πρόσωπα με σκοπό να ανεγείρει σε αυτούς διαμερίσματα.

Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου, ο φυγόδικος δεν έχει προβεί στην ανέγερση αυτών των διαμερισμάτων.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου με σκοπό την έναρξη της διαδικασίας έκδοσής του στην ενδιαφερόμενη χώρα, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Σύμβασης έκδοσης φυγοδίκων και του περί εκδόσεως φυγοδίκων Νόμου.
Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του μέχρι τις 25.8.2017 που θα παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ