12.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Υπόθεση απάτης €600.000- Πότε βγαίνει η απόφαση;

Με τις αγορεύσεις των δύο πλευρών συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου η εκδίκαση υπόθεση απάτης σε βάρος πρώην εκπαιδευτικού και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ύψους περίπου 600.000 ευρώ, με το δικαστήριο να επιφυλάσσει την ανακοίνωση της απόφασής του για τις 18 Μσρτίου.

Κατηγορούμενος για την υπόθεση απάτης σε βάρος πρώην εκπαιδευτικού και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις ύψους περίπου 600.000 ευρώ, είναι 66χρονος, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση αφού δεν κατέστη δυνατό να εκπληρώσει τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν .

Στη σημερινή διαδικασία ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α. Χατζηκύρου και ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου , δικηγόρος Κωστής Ευσταθίου εξέθεσαν την επιχειρηματολογία τους και το Δικαστήριο επιφύλαξε να ανακοινώσει την απόφαση του για τις 18 Μαρτίου του 2020.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Χατζηκύρου εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής υποστήριξε ότι φαίνεται τόσο από την μαρτυρία της παραπονούμενης αλλά και από τα διάφορα τεκμήρια ότι υπήρχε συμπαιγνία του κατηγορούμενου με τον εργολάβο για να αποσπάσουν το τεράστιο ποσό από την παραπονούμενη πρώην εκπαιδευτικό, προβάλλοντας το τέχνασμα ότι το σπίτι της μπορεί να κριθεί διατηρητέο, ότι έχουν υποβάλει αίτηση στην Πολεοδομία και ότι ο κατηγορούμενος το προωθεί και πήρε και έγκριση.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Κωστής Ευσταθίου και συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου ανέφερε πως ο πελάτης του δεν συμφώνησε τίποτα με τον εργολάβο και ούτε και γνώριζε την συμφωνία που είχε συνάψει ο εργολάβος με την παραπονούμενη για το θέμα των εργασιών στο σπίτι της.

Στο πλαίσιο αυτό είπε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής έκαναν εργασίες πέραν του μισού εκατομμυρίου.

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί σε εξαετή ποινή φυλάκισης δεύτερο πρόσωπο ηλικίας 56 ετών από την Λευκωσία.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ