21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Τι οδηγίες δίνει η αστυνομία σε όσους σκοπεύουν να πάνε θάλασσα;

Οδηγίες σε όσους θα επισκεφθούν τις παραλίες φέτος το καλοκαίρι δίνει η Αστυνομία, η οποία δηλώνει ότι βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση και ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε οποιονδήποτε χρειαστεί.

Ειδικότερα, η Αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να λάβουν μέτρα – προφύλαξης, δίδοντας τους συμβουλές, ώστε να αποφύγουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν και να μείνουν ασφαλείς.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι πρέπει να παραμένουν μέσα στις περιοχές λουόμενων, όπως αυτές καθορίζονται από τις κόκκινες σημαδούρες, κατά μήκος της παραλίας.


Ταυτόχρονα, πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τους καθορισμένους διαύλους σκαφών που βρίσκονται κάθετα των παραλιών, για ευνόητους λόγους.

Η ταχύτητα σκοτώνει


Επίσης, οι παραθεριστές προτρέπονται αν έχουν μαζί τους παιδιά, να προτιμήσουν να επισκεφθούν παραλίες, που διαθέτουν ναυαγοσώστες, ενώ καλούνται να μην τα αφήσουν για κανένα λόγο να κολυμπούν ανεπιτήρητα.

Επιπλέον, η Αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να μη πηγαίνουν ποτέ μόνοι για κολύμπι έστω και έχουν άριστες επιδόσεις . Προειδοποιεί επίσης τον κόσμο να αποφύγει να εισέλθει στη θάλασσα μετά την κατανάλωση φαγητού ή οινοπνεύματος.

“Αν σας αρέσουν οι βουτιές, οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και κυρίως να αποφεύγετε τις βουτιές με το κεφάλι. Αν πάλι ασχολείστε με τις υποβρύχιες καταδύσεις, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντοτε την αναγνωρισμένη σημαδούρα καταδύσεων ή σημαδούρα επιφάνειας χρώματος κόκκινου ή πορτοκαλί (τα άλλα χρώματα δεν γίνονται αντιληπτά στη θάλασσα από απόσταση). Όταν είστε στο νερό, φροντίστε πάντοτε το μήκος του σχοινιού της σημαδούρας να είναι κατακόρυφο πάνω από εσάς, προς την επιφάνεια”, σημειώνει η Αστυνομία.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ