18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Τι ακριβώς έγινε με τον θάνατο της 33χρονης; Καταγγελίες, έρευνα και γεγονότα

Διερεύνηση ισχυρισμών που παρουσιάζονται σε σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας ημερήσιας εφημερίδας περί άρνησης μεταφοράς 33χρονης στην Πάφο από πλήρωμα ασθενοφόρου, ζήτησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Το δημοσίευμα με τίτλο «Θάνατος 33χρονης: Αρνήθηκαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο» κτύπησε καμπανάκι στο Υπουργείο Υγείας. Με βάση το δημοσίευμα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το πλήρωμα του ασθενοφόρου που κλήθηκε αρνήθηκε να μεταφέρει την γυναίκα στις πρώτες βοήθειες λόγω του ότι έφερε ακαθαρσίες στο παντελόνι της.

Αναφέρεται επίσης ότι σε δεύτερη κλήση η άτυχη 33χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής. 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τι λένε η νοσηλεύτρια και ο διασώστης του ασθενοφόρου;

Επίσημα δεν έχουν τοποθετηθεί και ούτε πρόκειται να το πράξουν αφού απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας.

Παρόλα αυτά οι πληροφορίες του PafosPress.com αναφέρουν ότι το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στη σκηνή, στην παρουσία μεταφράστριας, προσπάθησε να διακομίσει την άτυχη 33χρονη στο Γ.Ν. Πάφου ωστόσο αυτή δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο. Η νοσηλεύτρια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και εξετάσεις όπως καταγράφονται στο Πρωτόκολλο διακομιδής ασθενών με ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας. Να σημειωθεί ότι στο Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων πέραν των πιο πάνω καταγράφονται επίσης η ώρα κλήσης, η ώρα άφιξης και όλες οι ενέργειες στις οποίες προέβηκε το πλήρωμα.

Πληροφορίες από το επαγγελματικό περιβάλλον των λειτουργών Υγείας αναφέρουν ότι η 33χρονη ήταν ημίγυμνη και όχι με λερωμένο παντελόνι όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα. Προηγουμένως η άτυχη νεαρή είχε κάνει εμετό, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Στη δεύτερη κλήση, ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και πάλι και όχι ιδιωτικής κλινικής μετέβη στη σκηνή και παρέλαβε την 33χρονη Ουκρανή η οποία ακολούθως διακομίσθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και Επειγόντων Περιστατικών όπου της έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις μεταξύ των οποίων και αξονική τομογραφία.

Δυστυχώς η νεαρή κοπέλα μετά παρέλευση 1-2 ωρών κατέληξε στο Νοσοκομείο από κίρρωση ήπατος με γαστρορραγία και η ρήξη κιρσών οισοφάγου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους ο οποίος διενήργησε την νενομισμένη νεκροψία επί της σορού της.

Πάντως ο Υπουργός Υγείας και είναι προς πίστην του χειρίστηκε το θέμα σήμερα πολύ προσωπικά και προέβη σε όλες τις ενέργειες για διερεύνηση των καταγγελιών ενώ όπως το PafosPress.com είναι σε θέση να γνωρίζει έχει ήδη και προσωπική άποψη για το συμβάν αφού φρόντισε να ενημερωθεί από όλες τις πλευρές.

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ