22.9 C
Paphos
Sunday, April 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Σύσταση ειδικής επιτροπής για το θέμα της χωροθέτησης του νέου Γυμνασίου

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση της σχολικής εφορείας Πάφου για ανέγερση νέου Γυμνασίου στην συνοικία του Αναβαργού σε χαλίτικη γη έκτασης 25 σκαλών που προσφέρει το κράτος για το σκοπό αυτό.


Κατά την διάρκεια χθεσινής σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ανέγερση νέου γυμνασίου στην Πάφο και την επέκταση της τεχνικής σχολής τέθηκε από την σχολική εφορεία σύμφωνα με την Πρόεδρο της Μαρία Ζαβρού, το θέμα της ανέγερσης του νέου εκπαιδευτηρίου στην περιοχή Αναβαργού και όχι στο κέντρο της πόλης που όχι μόνο δεν προσφέρει τον απαραίτητο χώρο  αλλά είναι ήδη βαρυφορτωμένη και θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων.  

Ωστόσο οι αντιδράσεις ήταν έντονες από όλους τους φορείς οι οποίοι τόνισαν την αναγκαιότητα ύπαρξης γυμνασίου στο κέντρο της πόλης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Γι αυτό  σύμφωνα με την κ. Ζαβρού αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία εντός 15 ημερών να μελετήσει πιθανά εναλλακτικά σενάρια χωροθέτησης του νέου Γυμνασίου και να επανέλθουν σε νέα σύσκεψη να το συζητήσουν  προκειμένου να ληφθούν τελικές αποφάσεις. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ