21.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΦΟΣ: Στο κελί η 25χρονη που απέσπασε 64 χιλ. με «απάτη του Facebook»

Την τριήμερη κράτηση της 25χρονης διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ύψους 64 χιλ. περίπου ευρώ, σε βάρος 58χρονης ιδιοκτήτριας οίκου ευγηρίας.

Να θυμίσουμε ότι για την υπόθεση, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 25χρονης υπαλλήλου του οίκου ευγηρίας σε χωριό της Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε χθες από την 58χρονη ιδιοκτήτρια Στέγης Ηλικιωμένων ότι μια συνάδελφός της, ηλικίας 25 ετών, την εξαπάτησε και της απέσπασε με ψευδείς παραστάσεις το χρηματικό ποσό των 64 χιλ. ευρώ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η 25χρονη φέρεται να έδειξε στο τηλέφωνό της στην 58χρονη, αρχές Μαρτίου του 2016, μια ψεύτικη είδηση ότι ο ιδρυτής του Facebook έγινε πατέρας και χάριζε χρήματα στον κόσμο που είχε ανάγκη.

Έτσι, συμφώνησαν να αποστείλουν μια επιστολή στον ιδρυτή του Facebook και να ζητήσουν οικονομική βοήθεια, ώστε να ξοφλήσουν τα χρέη τους, τα οποία ανέρχονταν σε κάποια εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την παραπονούμενη, την επιστολή ανέλαβε να στείλει η 25χρονη, η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της παραπονούμενης, από τότε που στείλανε την επιστολή, ζητούσε διάφορα ποσά από την ίδια, τα οποία της τα έδινε, για δικηγορικά έξοδα και κάποια ταξίδια που έπρεπε να κάνει ή για κάποιες αγορές του ιδιοκτήτη του Facebook, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που τής απέσπασε να ανέλθει στις 63.956 ευρώ.

Όταν, ωστόσο, αντιλήφθηκε τις προθέσεις της νεαρής, κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ