17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Σήμερα επιβολή ποινής στους 2 αστυνομικούς για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη

Το Κακουργιοδικείο Πάφου αναμένεται σήμερα, 25 Μαΐου, να επιβάλει ποινή στους δύο κατηγορουμένους αστυνομικούς για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς. 

Οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν ένοχοι στις δύο από τις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Κατά την τελευταία δικάσιμο αγόρευσε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων  για μετριασμό της ποινής, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στο λευκό ποινικό τους μητρώο και στο γεγονός ότι υπηρέτησαν με αφοσίωση και ζήλο το αστυνομικό σώμα. Κατέθεσε, μάλιστα, στο δικαστήριο σειρά εγγράφων προς απόδειξη της αφοσίωσης των δύο αστυνομικών, καθώς επίσης και το αίτημα, το 2013,  του τότε Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου, για προαγωγή των κατηγορουμένων επ’ ανδραγαθία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο  συνήγορος υπεράσπισης έθεσε, επίσης, ενώπιον του δικαστηρίου το θέμα της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των κατηγορουμένων  και του παραπονούμενου.

Στο χώρο του δικαστηρίου είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με ένοπλους αστυνομικούς εντός και εκτός του δικαστηρίου, ενώ δεκάδες αστυνομικοί φορώντας μαύρα μπλουζάκια προσήλθαν στο χώρο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους δύο συναδέρφους τους.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ληφθούν και σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ