27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΦΟΣ: Πασίγνωστος Παφίτης επιχειρηματίας αγόρασε 14 οικόπεδα και ένα σπίτι απο την εταιρεία του

Δεκατέσσερα οικόπεδα και μία οικία στην κοινότητα Κονιά έχει πωλήσει η Constantinou Bros Properties προς τον πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας, Ανδρέα Κωνσταντίνου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η συνολική τιμή της αγοραπωλησίας ανήλθε στα €4.036.730 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και υπολογίζεται ότι θα αποφέρει κέρδη ύψους €649.460 στην εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο ΧΑΚ, η αγοραπωλησία θα αποπληρωθεί σε εξαμηνιαίες δόσεις σε δέκα έτη και θα φέρει επιτόκιο 3,5%.

Για τον καθορισμό της αγοραίας αξίας λήφθηκαν υπόψη οι εκτιμημένες αξίες από το κτηματολόγιο και από την Τράπεζα Κύπρου, και λαμβάνοντας υπόψη συνήθεις πρακτικές της αγοράς αναφορικά με παροχή έκπτωσης σε σχέση με αγορές μεγάλης αξίας, παραχωρήθηκε για την αγοραπωλησία έκπτωση ύψους 15% από τις εκτιμώμενες αξίες. Η αγοραπωλησία θεωρείται για τα μεγέθη της εταιρείας σημαντικής αξίας καθώς σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2017, τα συνολικά αποθέματα της εταιρείας σε γη, σπίτια και διαμερίσματα προς πώληση ανέρχονταν σε €21.103.744.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πηγή: inbusinessnews.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ