19.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

ΠΑΦΟΣ: Πέραν των 300 οι συμμετέχοντες σε τουριστικό συνέδριο της ΙΤΤΑΑ

Το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων και Συμβούλων του Ισραήλ (ITTAA), η οποία είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στην τουριστική βιομηχανία του Ισραήλ ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο  στην Πάφο με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε χθες Gala dinner στο Aphrodite Hills στο οποίο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΚΟΤ εκ μέρους του Οργανισμού και της κυβέρνησης αλλά και άλλοι αξιωματούχοι τοπικών φορέων της Πάφου.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου, το τεχνικό μέρος του συνεδρίου διεξήχθη σήμερα στο  ξενοδοχείο Elysium,  από τις 09:00 – 12:00,  ενώ ακολούθως οι σύνεδροι συμμετείχαν σε εκδρομή που προσφέρεται από την ΕΤΑΠ για να γνωρίσουν καλύτερα την τουριστική Πάφο. Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην  ετήσια διάσκεψη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων και Συμβούλων του Ισραήλ φιλοξενούνται,  σημείωσε,  ηγετικά στελέχη της ισραηλινής βιομηχανίας ταξιδιών και του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, αεροπορικών εταιρειών, ανώτερων στελεχών της βιομηχανίας, δημοσιογράφων και άλλων.

Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ  πως οι φορείς της Πάφου θεωρούν ότι το συνέδριο και η γνωριμία των συνέδρων με την περιοχή, θα βοηθήσουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, από την ισραηλινή αγορά προς την Κύπρο και την Πάφο.

Τόσο οι ξενοδόχοι όσο και οι τουριστικοί φορείς συνέχισε, προσβλέπουν στην ανάπτυξη νέων τμημάτων της αγοράς όπως μικρής διάρκειας διακοπές, ομαδικό τουρισμό, συνέδρια , αθλητικό τουρισμό, γαμήλιες τελετές και άλλα.

Εξάλλου σε ανακοίνωση ο ΚΟΤ, αναφέρει πως προγραμματίζονται επίσης επαγγελματικές εκθέσεις περίπου 15 εκθετών, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, αεροπορικών εταιριών και εταιρειών ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και όλων των άλλων προμηθευτών συστημάτων που σχετίζονται με το τουριστικό εμπόριο.

Ο ΚΟΤ σημειώνει ακόμη  πως το ετήσιο συνέδριο της ITTAA είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ που θα προωθήσει την Πάφο και την Κύπρο. Οι συμμετέχοντες  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όπως αναφέρει,  τις τουριστικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου στη χώρα αλλά και τη ζεστή και φιλική φιλοξενία των ανθρώπων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΟΤ η ροή του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών έχει αυξηθεί ταχύτατα τα τελευταία χρόνια και σήμερα έχουμε περίπου 300.000 τουρίστες από το Ισραήλ που επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο.

Επτά αεροπορικές εταιρείες έχουν τακτικές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών, φτάνοντας πάνω από 90 πτήσεις την εβδομάδα κατά τους μήνες αιχμής. Κατά τη χειμερινή περίοδο υπάρχουν πάνω από 30 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου στη Λάρνακα και την Πάφο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ