23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΠΑΦΟΣ: Πέντε χιλιάδες καρναβαλιστές και 50 ομάδες στην παρέλαση

Πέντε χιλιάδες καρναβαλιστές και πενήντα  ομάδες και άρματα συμμετείχαν σήμερα στην μεγάλη πολύχρωμη παρέλαση του Παφίτικου καρναβαλιού στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο.

Ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους που μαζί με τους καρναβαλιστές  χόρεψαν σε  ρυθμούς σάμπας. Πρωτότυπες μεταμφιέσεις, μουσική, χορός, αστείρευτο  κέφι , ζωντάνια, πολλές εκπλήξεις  και αθρόα συμμετοχή, ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Η διάθεση για σάτιρα και το πολύ κέφι των καρναβαλιστών με τις πολύχρωμες στολές τους τράβηξαν τα βλέμματα.

Πριν την έναρξη της παρέλασης,  η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου, ενίσχυσε την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με αποκριάτικες μελωδίες.

Η  είσοδος του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Καρναβαλιού με θέμα: « Καρναβάλι σε Ρυθμούς Κούβας», έγινε  με τη συνοδεία της Σχολής Χορού «Dance With Me» της Χριστίνας Καμπανέλα, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου. Πανέμορφοι νάνοι, μαζορέττες, σπανιόλες και μοναδικές φορεσιές, σοκολατένια κουκλόσπιτα , αγαπούλες με κατακόκκινες καρδούλες, κλόουν, χορεύτριες και χορευτές , κανταδόροι, δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αθρόα συμμετοχή στο δεύτερο μεγαλύτερο καρναβάλι της Κύπρου, όπως είπε. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε, πως οι καλές καιρικές συνθήκες συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης του Παφίτικου καρναβαλιού.

Στην παρέλαση σημείωσε, συμμετείχαν πέρα  των πέντε χιλιάδων καρναβαλιστών ενώ δέκα  περίπου χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την παρέλαση. Είναι είπε, “μεγάλη η χαρά μας γιατί για άλλη μια χρονιά ο Δήμος της Πάφου , μπαίνει μπροστά για αυτή την μεγάλη εκδήλωση”.

Eξέφρασε δε, την χαρά του γιατί , όπως ανέφερε, “βλέπουμε χαρούμενα παιδιά, γονείς και παππούδες να συμμετέχουν αλλά και οι ξένοι επισκέπτες “  .Oι καρναβαλιστές επιφύλαξαν πολλές εκπλήξεις .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την παρέλαση παρουσίασαν οι ηθοποιοί Μιχάλης Σοφοκλέους και Ξένια Κωνσταντινίδου, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το καλό καιρό και την μαζική  συμμετοχή του κοινού, ενώ στην συνέχεια έδωσαν την υπόσχεση πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Παρέλαση και στην Π. Χρυσοχούς

Στο μεταξύ καρναβαλίστικη παρέλαση  διοργάνωσε σήμερα την Κυριακή 1η Μαρτίου και ο Δ. Πόλης Χρυσοχούς. Η παρέλαση ξεκίνησε  στις 11:00  από το προαύλιο της εκκλησίας του Απ. Ανδρέα και κατέληξε στην πλατεία της Πόλης, δίπλα από Mikis Tavern όπου ακολούθησε  πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τραγούδι, φαγητό, διασκέδαση, απασχόληση παιδιών και παιδικά παιχνίδια.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ