21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ο πράσινος τοίχος απέκτησε αδελφάκι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου γράφαμε στο PafosPress.com για ένα πράσινο τοίχο που βρίσκεται στην Πάφο, στην καρδιά της Λαϊκής γειτονιάς και σίγουρα θα γίνει σημείο αναφοράς και θα πολυφωτογραφηθεί.

Αμέσως μετά οι φωτογραφίες απο τον τοίχο και το άρθρο του PafosPress.com έγινε viral και έπαιξαν παντού, απο ιστοσελίδες μέχρι τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Απο ελληνικά σάιτ μέχρι αγγλόφωνα Μέσα Ενημέρωσης. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Η ταχύτητα σκοτώνει
Ο πράσινος τοίχος με τα 2300 λουλούδια απο 7 διαφορετικά είδη που ετοιμάσε η εταιρεία EvriPlant του γεωπόνου Θανάση Ευριπίδου, στο τέρμα της Μακαρίου απέκτησε αδελφάκι.
Άλλος ένας τοίχος λοιπόν με το ίδια δεδομένα αλλά σε διαφορετικές διαστάσεις και χώρο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και θα κοσμεί σε μερικές μέρες την Πάφο.
Ο τοίχος (τρεις για την ακρίβεια) βρίσκεται στο ανακαινισμένο Χάνι του Ιμπραήμ και έχει διαστάσεις 30τμ.
Αποτελείται απο αρωματικά φυτά, 630 συνολικά, με κυριότερα το λασμαρί, τη ρίγανη και το θυμάρι. Έχει ακόμη σαντολίνα, αχίλλεα και σάλβια. Τα αρωματικά επιλέχθηκαν με φάση την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του περιβάλλοντα χώρου και όχι με βάση το χρώμα τους για εντυπωσιασμό.

Το σχέδιο για την «AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ TOY ΧΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ» υπογράφουν οι Δημήτρης Λουκαΐδης, Μαίρη Σάββα Φιλίππου, Xρυσαφένη Θεοδούλου, Νέαρχος Θεοδούλου, Σοφία Μπαγιαρτάκη και Μαρία Προκοπίου.

Το αποτέλεσμα απο μια πρώτη ματιά άκρως εντυπωσιακό και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές και του έργου και της επινόησης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ