21.9 C
Paphos
Wednesday, May 8, 2024

ΠΑΦΟΣ: Οι γιατροί του ΤΑΕΠ θα εξετάζουν μόνο τα επείγοντα σε μονήρεις βάρδιες (ΕΓΓΡΑΦΟ)      

Μόνο τα πολύ σοβαρά περιστατικά τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως κατηγορίας 1 και 2 θα εξετάζουν οι γιατροί του ΤΑΕΠ Πάφου σε περιπτώσεις που υπάρχει μονήρης βάρδια στο Τμήμα.

ΤΟ PafosPress αποκαλύπτει σήμερα επιστολή που έστειλε η συντεχνία των γιατρών ΠΑΣΥΚΙ προς τον Εκτελεστικό Διευθυντή περιφέρειας Λεμεσού- Πάφου του ΟΚΥΠΥ με την οποία του γνωστοποιεί ότι η συντεχνία κάλεσε ήδη τους γιατρούς που θα εργάζονται στις συγκεκριμένες (μονήρεις) βάρδιες να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περιστατικά τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως κατηγορίας 1 και 2.

Αν και το ιατρικό και ιατρικό προσωπικό στο ΤΑΕΠ Πάφου υπερβάλει εαυτόν για να καλύψει τις ανάγκες από την πιο κάτω εξέλιξη προκύπτουν άλλα σοβαρά προβλήματα τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πλέον η ευθύνη για τη διαλογή των ασθενών βαραίνει περισσότερο τους νοσηλευτές που καλύνται να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας των ασθενών που επισκέπτονται τις Πρώτες Βοήθειες αφού μπορεί ένα περιστατικό να φτάσει στο νοσοκομείο σε κατάσταση 3 και σε μερικά λεπτά να εξελιχθεί σε κατάσταση 2 ή 1.

Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση και ποιος θα φέρει την ευθύνη αν το περιστατικό αυτό εξελιχθεί σε δυσάρεστο;

Τι θα γίνει δηλαδή αν ένας ασθενής που θα έρθει με πονοκέφαλο ή με κυλιακό άλγος εξελιχθεί σε ανεύρισμα αορτής και τελικά απεβιώσει. Ποιος θα φέρει την ευθύνη;

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται και η αντίδραση των συντεχνιών των Νοσηλευτών, ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ, που αν και έλαβαν γνώσης της συγκεκριμένης επιστολής προς το παρόν δεν έχουν τοποθετηθεί αφήνοντας ουσιαστικά μετέωρα τα μέλη τους.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ