21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Μικροένταση σε κάλπη- “Η μητέρα μου δεν μπορεί να ψηφίσει, θα της ψηφίσω εγώ”

Κανονικά επανάρχισε η ψηφοφορία στην εκλογική περιφέρεια Πάφου στη 13:00, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Πάφου, Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Η κ. Λάμπρου είπε πως η ψηφοφορία επανάρχισε ομαλά και  χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας στην εκλογική περιφέρεια Πάφου.

Ερωτηθείσα για τα άτομα τρίτης ηλικίας και φυσικής ανικανότητας η κ. Λάμπρου ανέφερε πως δίδεται βοήθεια φτάνει να μην υπάρχει εκμετάλλευση της κατάστασης, όπως ανέφερε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ενδεικτικά αναφέρθηκε σ’ ένα μικρό μεμονωμένο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στην εκλογική περιφέρεια Πάφου όταν κόρη επέμενε να ψηφίσει για τη μητέρα της , ωστόσο όπως διαφάνηκε η μητέρα της ήταν σε θέση να ψηφίσει.

Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, επεξηγήθηκε στην μητέρα, πως θα ψηφίσει και τελικά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα μόνη της.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως είναι στην κρίση των προεδρευόντων σύμφωνα  με την Νομοθεσία και τους κανονισμούς να κρίνουν ποιος μπορεί να ψηφίσει μόνος του και ποιος όχι και ποιος έχει προβλήματα ορατότητας, αναπηρίας κλπ.

Μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, στην Πάφο, είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 31% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλαδή 15.266 άτομα.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι στις προεδρικές εκλογές του 2013, τη δεύτερη Κυριακή είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 33,2% % των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, δηλαδή 15.870  ψηφοφόροι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ