16.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για την πολύπλοκη υπόθεση ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται  οι εξετάσεις της ανακριτικής ομάδας για την σοβαρότατη, πολυεπίπεδη και πολύπλοκη  υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Κόσιη.

Οι καταθέσεις επεκτείνονται και στις τέσσερις τουλάχιστον επαρχίες , την Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο. Έχουν εντοπιστεί νέα τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται και καθημερινά διεξάγονται έρευνες προς διαλεύκανση της υπόθεσης. Αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από υπαλλήλους της εταιρείας Helector , από υπαλλήλους του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, από τα Διοικητικά Συμβούλια της Λάρνακας όσο και της Πάφου και από άλλες Κυβερνητικές υπηρεσίες.

Επίσης σύμφωνα με την Αστυνομία θα κληθούν πρόσωπα για ανάκριση που φαίνεται ότι εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια και αφορούν ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΑ Κόσιης και έχουν άμεση σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα , ενώ καταθέσεις θα ληφθούν και από άτομα που σχετίζονται με τα έγγραφα που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ήδη υπό κράτηση τελούν για την υπόθεση 10 πρόσωπα για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικό  διευθυντή του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα , τον Μιχάλη Πάντη που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης , τους λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλο και Χρηστάκη Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, καθώς και τον πρώην λειτουργό  του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργο Κουλαππή τον υιό του Νίκο  Κουλαππή, και τους Ιmad Baqleh πολιτικό μηχανικό από την Ιορδανία και τον πρώην Δ/ντη της Ελλαδικής εταιρείας Helector Δημήτριο Γιαννακόπουλο.

Τα 16 αδικήματα που αντιμετωπίζουν τα δέκα πρόσωπα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2003- 2015 και στις τέσσερις επαρχίες.

Μέχρι στιγμής εκδόθηκαν δύο διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων, για τους υπόπτους 1-8 τα οποία αξιολογούνται.

Αναμένεται όμως η έκδοση διαταγμάτων αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων των  Imad Baqleh  και του Δημήτριου Γιαννακόπουλου, ενώ διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων θα εκδοθούν και για τις εταιρείες που φαίνονται ότι είναι στο όνομα κάποιων από τους υπόπτους.

Επιπρόσθετα οι ανακριτικές αρχές θα προχωρήσουν στην επιθεώρηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε σχέση με τις υποδείξεις σκηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί σήμερα ο ΓΔ της Ελλαδικής εταιρείας Helector Ιωάννης Κοκότσης  το διάταγμα κράτησης του οποίου εκπέμπει σήμερα.

Ο Κοκότσης παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου στις 18 του μηνός όπου το δικαστήριο του ανανέωσε το  διάταγμα κράτησης για πέντε ημέρες.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση καταζητείται  ακόμη ένα πρόσωπο . Πρόκειται για τον Αθανάσιο Κατρή ο οποίος από το 2003 – 2012 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Helector ΑΕ μητρική της Helector στην Κύπρο και ενεπλάκη στα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, δηλαδή στην προκήρυξη, κατασκευή και έναρξη λειτουργίας των μονάδων . 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ