21.9 C
Paphos
Friday, May 3, 2024

ΠΑΦΟΣ: Κόπηκαν αιωνόβια δέντρα στην Κισσόνεργα με άδεια του Τμ. Δασών – Καταδικάζει το γεγονός το Κ.Σ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την κοπή δέντρων στο Πάρκο της πλατείας της Κισσόνεργας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας καταδικάζει, στην ανακοίνωσή του,  «την ενέργεια του Τμήματος Δασών για την παραχώρηση άδειας για το κόψιμο των αιωνόβιων δέντρων ύψους 20 μέτρων στο πάρκο της πλατείας», καθώς επίσης και «τη μη ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση της άδειας υλοτομίας, η οποία υλοποιήθηκε ημέρα Κυριακή χωρίς κανένα έλεγχο αφού η υπηρεσία του συμβουλίου δεν εργάζεται».

Επιπρόσθετα το Κ.Σ. θεωρεί, όπως αναφέρει, ότι έγινε ένα «πράσινο έγκλημα» για το οποίο «φέρει την αποκλειστική ευθύνη το Τμήμα Δασών, το οποίο θεσμικά έχει την υποχρέωση να προστατεύει τα δέντρα και όχι να συνηγορεί στο κόψιμο τους για ασήμαντους λόγους όπως η φυλλοβολία τους».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τέλος, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας ζητά μέσω της ανακοίνωσης, να έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του για την οποιαδήποτε αποκοπή ή κλάδεμα δέντρων, και  να μην επιτρέπεται οποιοδήποτε κόψιμο δέντρων εάν δεν υπάρχει η σύμφωνος γνώμη του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ