24.9 C
Paphos
Saturday, May 18, 2024

ΠΑΦΟΣ: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη φετινή διοργάνωση της όπερας

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Πάφου και Προέδρου της Εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus Φαίδωνα Φαίδωνος, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης ενόψει της φετινής διοργάνωσης της Όπερας. 

Η σύσκεψη είχε ως στόχο τον συντονισμό των ενεργειών και την κατανομή των εργασιών για την άψογη διοργάνωση του θεσμού, ο οποίος προσλαμβάνει φέτος μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς εντάσσεται στο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Πάφος 2017 και αποτελεί μέρος των βασικών εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για την τρέχουσα χρονιά.

Στη σύσκεψη, στην οποία παρακάθησαν εκπρόσωποι 28 συνολικά κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής του παραλιακού μετώπου, την καθαριότητα και την υγιεινή, την ασφάλεια των επισκεπτών, την ηχορύπανση, τη διαχείριση της τροχαίας κίνησης, την προστασία των αρχαιοτήτων, τη διευκόλυνση των επαγγελματιών ψαράδων και άλλα πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1,2 και 3 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, με το οπερατικό αριστούργημα του W.A. Mozart “Η απαγωγή από το Σαράι” που θα παρουσιαστεί  σε συμπαραγωγή με τον ιταλικό λυρικό οργανισμό Parma Opera Organization και το Θέατρο Giuseppe Verdi της Πίζας, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ