19.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

ΠΑΦΟΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΑΡΟΥ ΠΑΤΕΡΑ: “Δεν μας ενοικιάζουν διαμέρισμα επειδή έχουμε μωρό”

Με αγανάκτηση και απογοήτευση επικοινώνησε σήμερα με το PafosPress.com ένας νεαρός συμπολίτης μας και νέος πατέρας, ο Μ.Γ. θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί, σε αρκετές περιπτώσεις, με ιδιοκτήτες ή διαχειριστές διαμερισμάτων οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να ενοικιάσουν τους χώρους τους αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την πρακτική αυτή, η οποία παραβιάζει κάθε έννοια λογικής, ο Μ. αναφέρει ότι ενώ πήγε με τη γυναίκα του να ενοικιάσουν συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Πάφο ο ιδιοκτήτης μόλις είδε ότι έχουν μικρό μωρό τους είπε ότι δεν μπορεί να τους το ενοικιάσει λόγω του μωρού.

Ο νεαρός συμπολίτης μας ο οποίος εργάζεται σε ξενοδοχειακή μονάδα ενώ η γυναίκα του είναι άνεργη λόγω και της πρόσφατης εγκυμοσύνης αναφέρει στο PafosPress.com ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι μεμονωμένο αφού ο ίδιος το αντιμετώπισε σε αρκετές περιπτώσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

“Οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές δεν θέλουν να δώσουν τα διαμερίσματα σε ζευγάρια που έχουν παιδιά γιατί θεωρούν τα μωρά πρόβλημα και ότι θα κάνουν φασαρία και θα ενοχλούν τους άλλους ένοικους στις πολυκατοικίες.

Άλλο φρούτο και τούτο

Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο να ψάχνουμε μήνες τώρα ένα διαμέρισμα και να μην μπορούμε είτε γιατί ήμασταν έγκυος είτε γιατί τώρα έχουμε μικρό παιδί στο σπίτι”. 

Ο αναγνώστης της σελίδας μας σημειώνει ακόμη ότι τα ενοίκια έχουν ανέβει αρκετά τον τελευταίο καιρό, κυρίως στην πόλη της Πάφου, κάτι που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για ένα νέο ζευγάρι.

“Όταν ένας από τους δυο δεν οδηγεί, περιορίζονται ακόμη περισσότερο οι επιλογές που έχει το ζευγάρι και δεν είναι εφικτό να βρεις διαμέρισμα στα περίχωρα”.

Αυτό καθιστά τη ζωή μας ιδιαίτερα δύσκολη, σημειώνει ο Μ. που ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να ψάχνει χώρο για να στεγάσει την οικογένειά του η οποία αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σημερινό της σπίτι λόγω του ότι οι ιδιοκτήτες το προορίζουν για δική τους χρήση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ