22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΠΑΦΟΣ: Κανονικά θα συνεχιστεί η προμήθεια βηματοδοτών στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου

Στην τοποθέτηση ότι οι Ιατρικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν κανονικά την προμήθεια  νέων βηματοδοτών στην Καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου , προέβη με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Ελισάβετ Κωνσταντίνου Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.


Η κ. Κωνσταντίνου κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες του ΚΥΠΕ ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο δεν έχουν σταλεί βηματοδότες στην Καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πάφου τη στιγμή μάλιστα που ασθενείς νοσηλεύονται σε αναμονή της επέμβασης , ανέφερε πως  δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσει η προμήθεια τους στην Πάφο.

Μπορεί συνέχισε,  να υπάρχει μια καθυστέρηση των 15 περίπου ημερών ωστόσο οι βηματοδότες θα σταλούν εντός των επόμενων ημερών σημειώνοντας παράλληλα πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΚΥΠΕ  από το 2004 τοποθετούνται βηματοδότες στο ΓΝ Πάφου σε καρδιοπαθείς με σοβαρές διαταραχές ρυθμού.

Στην επαρχία Πάφου υπάρχουν περί τους 800 καρδιοπαθείς που φέρουν μόνιμο βηματοδότη και οι οποίοι εξετάζονται   κάθε τέσσερις μήνες στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου.

Οι ανησυχίες που εκφράστηκαν στο ΚΥΠΕ αναφέρουν πως εάν τελικά το Υπουργείο Υγείας σταματήσει αυτή την υπηρεσία από την Καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πάφου αναμένεται να επηρεαστούν εκατοντάδες ασθενείς που θα υποχρεώνονται να εξυπηρετούνται στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Επισημαίνεται μάλιστα πως εκτός της ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι ασθενείς θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο και το Νοσοκομείο Λεμεσού.

Επί του θέματος της καθυστέρησης μάλιστα έχουν γίνει γραπτά και προφορικά διαβήματα προς το Υπουργείο Υγείας.

Η κ. Κωνσταντίνου  ωστόσο επανέλαβε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, διακοπής παροχής βηματοδοτών στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ