19.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

ΠΑΦΟΣ: Καθηγητής ασκεί βία σε μαθητές καταγγέλνει η Συνομοσπονδία Γονέων (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Καταγγελία σε βάρος καθηγητή Γυμνασίου για άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας σε βάρος μαθητών καταγγέλνει με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας, Κώστας Καδή, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαιδευσης.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για εκπαιδευτικό ο οποίος έχει υπερβεί κάθε κόκκινη γραμμή ανεκτικότητας τόσο από τους μαθητές όσο και από τους γονείς και που σύμφωνα με τις πληροφορίες της Συνομοσπονδίας, όπως αναγράφεται και στην επιστολή που ακολουθεί, ασκεί ψυχολογική και σωματική βία σε τμήμα της Β τάξης.

Πως απαντά στις καταγγελίες ο καθηγητής μιλώντας στο PafosPress.com

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διαβάστε αυτούσια την καταγγελία: 

Δρ Κώστα Καδή, Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού

Έντιμε κε Υπουργέ,

Αναφ.: Προβλήματα που δημιουργεί ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Χατζηθεωρής στο Γυμνάσιο Απ. Ανδρέα  Έμπας

Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, για μια ακόμα φορά, να προβούμε σε καταγγελίες για τον υπό αναφορά εκπαιδευτικό ο οποίος έχει υπερβεί κάθε κόκκινη γραμμή ανεκτικότητας τόσο από τους μαθητές όσο και από τους γονείς.

Ο κ. Χατζηθεωρής, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκεί ψυχολογική και σωματική βία σε τμήμα της Β τάξης. Οι παρατηρήσεις της διευθύντριας προς τον κ. Χατζηθεωρή, τα παράπονα των μαθητών και των γονιών έχουν αγνοηθεί παντελώς.

Δυστυχώς οι παρεμβάσεις των γονέων και των μαθητών, τόσο προς τη διεύθυνση του σχολείου, αλλά και τον Επαρχιακό ΠΛΕ, δεν φαίνεται να έχουν φέρει αποτελέσματα.  Ο εκπαιδευτικός είναι εντεταλμένος να προστατεύει τη σωματική ασφάλεια και την ψυχική ευμάρεια των μαθητών και όχι να γίνεται η αιτία να τίθενται σε κίνδυνο.

Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία θεωρούμε το θέμα ως άκρως σοβαρό και ζητούμε όπως πάραυτα ληφθούν όλα τα μέτρα για απομάκρυνση του κ. Χατζηθεωρή από τη σχολική μονάδα.  Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει επιτέλους αυτό το φαινόμενο άσκησης βίας προς μαθητές από τους καθηγητές τους. Δεν γίνεται να έχουμε συνέχεια στο επίκεντρο την μαθητική παραβατικότητα και η παραβατικότητα των εκπαιδευτικών να μένει στο απυρόβλητο.

Σας επισυνάπτουμε επιστολές της διευθύντριας του Σχολείου προς τον Επαρχιακό Πάφου  και της Ομοσπονδίας Μ.Ε. Πάφου προς τη διευθύντριας.

Απαιτούμε όπως το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό επιλυθεί άμεσα διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ευημερία των μαθητών της Β τάξης που διδάσκει αλλά και διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά αυτά θα πάρουν τη μόρφωση που δικαιούνται. Άμεση επίλυση του προβλήματος  θα ενεργήσει ανασταλτικά σε κινήσεις εκ μέρους των μαθητών και των γονιών που πιθανόν να προκαλέσουν αναστάτωση στη σχολική μονάδα.

Με εκτίμηση

Κοιν.:

  • Δρ Κυπριανό Λούη, Διευθυντή Μ.Ε.
  • ΟΕΛΜΕΚ
  • Επαρχιακό Πάφου
  • Διευθύντρια Γυμνασίου Έμπας, κ. Γιούλα Κωνσταντινίδου
  • Σύνδεσμος Γονέων Γυμνασίου Έμπας

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ