14.9 C
Paphos
Monday, May 6, 2024

ΠΑΦΟΣ: Η απάντηση του καθηγητή στις καταγγελίες της Συνομοσπονδίας Γονέων για βία σε μαθητές

Απορρίπτει κατηγορηματικά όσα του καταλογίζονται στην επιστολή της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ο καθηγητής Νίκος Χατζηθεωρή μιλώντας στο PafosPress.com .

Τα όσα περιγράφονται στην επιστολή, αναφέρει, είναι αισχρά και ανυπόστατα και αυτό δεν το αναφέρω εγώ αλλά οι ίδιοι οι μαθητές. Όλα όσα μου καταλογίζονται έγιναν για τη βαθμολογία και προέκυψαν απο τα παράπονα μιας μητέρας η οποία παρουσίασε στο Σύνδεσμο αλλά και στις οργανώσεις γονέων μόνο τη μία πλευρά με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν και να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Αναφορικά με τις κατηγορίες για ανεπάρκεια, αναφέρει ο κύριος Χατζηθεωρή, εκείνο που θέλω να αναφέρω, είπε, είναι οι αξιολογήσεις και οι βαθμολογίες που έχω απο τους εκάστοτε επιθεωρητές μου εδώ και περισσότερα απο είκοσι χρόνια. “Οι μαθητές μου όταν μπαίνω στην τάξη λάμπουν απο χαρά και μπορείτε να το διαπιστώσετε όποτε θέλετε φτάνετε να τους ρωτήσετε.”

Η ταχύτητα σκοτώνει

“Αναφορικά με την καταγγελία για άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν εγώ έδειρα ποτέ τον μαθητή που με κατηγορούν τότε οι γονείς του θα πήγαιναν να με καταγγείλουν. Όλα αυτά γίνονται για να μου ασκηθούν πιέσεις για σκοπούς βαθμολογίας και τίποτα άλλο. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι η δική μου αλήθεια αλλά και των μαθητών.

Ερωτηθείς ο κ. Χατζηθεωρή γιατί αν δεν υφίστανται οι καταγγελίες, ολόκληρη Συνομοσπονδία Γονέων προχώρησε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης, αρκέστηκε να πει ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανένα να εκδίδει ανακοινώσεις.

Χαρακτηριστικό και ενδεικτικό των όσων ισχυρίζομαι, είπε, είναι ότι κανένας λειτουργός δεν διορίστηκε ούτε ήρθε ποτέ να κάνει έρευνα στο σχολείο για τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Μια μητέρα, ξεγέλασε την Ομοσπονδία και τη Συνομοσπονδία είπε και βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε.

Αν κτυπούσα μαθητή, κατέληξε, οι γονείς θα κτυπούσαν πάνω κάτω και δεν θα περίμεναν τις βαθμολογίες για να αντιδράσουν. Θα πρέπει όσοι πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους να είναι προσεκτικοί γιατί δεν μπορούν να σπηλώνουν το κύρος κάποιου τόσο εύκολα και χωρίς κυρώσεις.

Επιφυλάσσομαι να διεκδικήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου, όπως να προστατεύσω την υπόλειψη και την αξιοπρέπειά μου, ανέφερε τέλος ο κ. Χατζηθεωρής.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ