19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

ΠΑΦΟΣ: Διαρρήκτες “σήκωσαν” ηλεκτρονικά αξίας €20.000 ( ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Θρασύτατοι με ολη τη σημασία της λέξης αποδείχθηκαν οι δράστες της ληστείας σε κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Πάφου- Πέγειας στο ύψος της κοινοτητας Κισσόνεργας. 


Στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το PafosPress.com απο το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος και παρουσιάζει απόψε φαίνονται οι δυο διαρρήκτες με αστραπιαίες κινήσεις να μαζεύουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Οι δράστες πέτυχαν είσοδο στις 4:17 τα ξημερώματα αφού προηγουμένως έστρεψαν προς τα πάνω τις κάμερες του εξωτερικού χώρου, σίγησαν τη σειρήνα του συναγερμού με αφρό πολυουρεθάνης και έκοψαν τα προστατευτικά κάγκελα της πίσω πλευράς του καταστήματος, διαδικασία που χρειάστηκε μιαμιση ολόκληρη ώρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι διαρρήκτες που εικάζεται ότι είναι οι ίδιοι που έδρασαν και πριν περίπου επτά εβδομάδες, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, πήραν μαζί τους αρκετούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα, ηχεία και άλλα ηλεκτρονικά είδη των οποίων η αξία ανέρχεται στις €20.000.

Φορώντας γάντια, γυαλιά και μπουφάν με κουκούλες και χρησιμοποιώντας φανάρια κεφαλής, τα γνωστά και ως φανάρια μεταλλωρύχων, με τη χρήση μεγάλων σάκων μεταφοράς υλικών οικοδομής οι δράστες “πήραν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Δεν τους έφτανε όμως μόνο αυτό οι δυο κουκουλοφόροι θέλησαν να μπουν και στο κλειδωμένο γραφείο της διεύθυνσης του καταστήματος.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και απο το βίντεο ο ένας εκ των δύο θρασύτατων ληστών δυσκολεύτηκε να σπάσει την πόρτα και κάλεσε τον άλλο για βοήθεια.

Μαζί κατάφεραν τελικά να σπάσουν το γυαλί της πόρτας του γραφείου το οποίο όμως έκοψε το πόδι του ενός εκ των δυο τραυματίζοντας τον.

Οι άντρες της Αστυνομίας φτάνοντας στη σκηνή απέκλεισαν το μέρος ενώ με το πρώτο φως της μέρας ανακριτές του ΤΑΕ συνέλεξαν στοιχεία τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών. Ανάμεσα στα στοιχεία είναι και οι κυλίδες αίματος απο το κομμένο πόδι του ενός εκ των δυο δραστών οι οποίες αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων ίσως δώσουν κάποια στοιχεία στην Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, μετά την προηγούμενη πρόσφατη ληστεία, μόλις είχαν ανανεώσει το εμπόρευμά τους κάτι που ενδεχομένως να μαρτυρεί ότι οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις των ιδιοκτητών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ