15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΑΦΟΣ: Διαμαρτύρονται οι γονείς για τις τιμές στα αεροπορικά ναύλα των Χριστουγέννων

Η ΕΤΑΠ καλεί τους επιβάτες να προγραμματίζουν έγκαιρα τα ταξίδια τους για να πετυχαίνουν ναύλα χαμηλού κόστους

Τα παράπονα που διατυπώνουν γονείς για τις αυξημένες τιμές την περίοδο των Χριστουγέννων στα ναύλα των αεροπορικών εισητηρίων, σχολίασε με δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως σε περιόδους αιχμής οι τιμές είναι αυξημένες , ωστόσο σε γενικές γραμμές σημείωσε, μετά το άνοιγμα των αιθέρων και την παρουσία αεροπορικών εταιρειών και άλλων χαμηλού κόστους τα ναύλα έχουν μειωθεί δραματικά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ενδεικτικά πρόσθεσε, πως σε συγκεκριμένα δρομολόγια κάποιος μπορεί να ταξιδέψει όπως στην περίπτωση του δρομολογίου Πάφου – Θεσσαλονικής με 100 ευρώ μετά επιστροφής και σε πολλούς άλλους προορισμούς με οικονομικά ναύλα.

Ακολούθως εκτίμησε, πως οι τιμές είναι πλέον ανταγωνιστικές και σε περιόδους αιχμής οι τιμές θα είναι πιο αυξημένες.

Ο κ. Χατζηγεωργίου, κάλεσε τους επιβάτες να είναι πιο ευέλικτοι , να αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης διότι εκεί οι τιμές είναι πιο ψηλές καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

Είπε δε, πως καθόλη την διάρκεια του χρόνου υπάρχουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές για αυτό σημείωσε, οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να αναμένουν την τελευταία στιγμή, αλλά να προσπαθούν να προγραμματίζουν το ταξίδι τους κάποιους μήνες πιο πριν.

Κάνοντας μια σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ ανέφερε πως όταν με τις κυπριακές αερογραμμές η μετάβαση ενός επιβάτη στην Αθήνα ανέρχονταν στα 500 ευρ. μετά επιστροφής, σήμερα με 100 και με 150 ευρώ μπορεί κάποιος να μεταβεί στον ίδιο προορισμό και να επιστρέψει.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της επέκτασης του στεγάστρου στο Διεθνές Αερολιμένα Πάφου ώστε να μην βρέχονται οι τουρίστες που επισκέπτονται την Επαρχία, κατά την επιβίβαση τους σε λεωφορείο ή ταξί μετά την άφιξη τους , ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως το συγκεκριμένο θέμα θα εξεταστεί με την Hermes αλλά και με την Διεύθυνση του αεροδρομίου σε μια προσπάθεια να γίνει κάποια παρέμβαση για την επέκταση του στεγάστρου, προς το σκοπό αυτό.

Η Hermes συνέχισε, είναι πολύ θετική στο να συνεχίσει την αναβάθμιση των υποδομών στο Διεθνές Αερολιμένα Πάφου, σημειώνοντας πως αν υπάρχει πρόβλημα σύντομα θα βρει την λύση του.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ