23.9 C
Paphos
Friday, May 17, 2024

ΠΑΦΟΣ: Διαμαρτύρονται οι γεωργοί για την αφαλάτωση

Συγκέντρωση επηρεαζόμενων γεωργών της Επαρχίας Πάφου διαμαρτυρόμενοι για τη μη έγκαιρη κατασκευή της νέας μονάδας αφαλάτωσης.

Συγκέντρωση διοργανώνουν απόψε οι επηρεαζόμενοι γεωργοί των κοινοτήτων Μαντριών, Τίμης, Αχέλειας, Κουκλιών, Αναρίτας και Γεροσκήπου που ποτίζουν τις φυτείες τους από τον φράκτη του Ασπρόκρεμου στην παρουσία, βουλευτών και αγροτικών οργανώσεων .

Σχετικό μάλιστα υπόμνημα αναμένεται να αποστείλουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Γεωργίας διαμαρτυρόμενοι για μη έγκαιρη κατασκευή της νέας μονάδας αφαλάτωσης με σκοπό την εξυπηρέτηση για σκοπούς ύδρευσης ώστε να μείνει νερό στο φράγμα του Ασπρόκρεμου για σκοπούς άρδευσης των γεωργών ,σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Μαντριών Κύπρο Μιχαηλίδη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εμείς είπε ο κ. Μιχαηλίδης στο ΚΥΠΕ ζητούμε την διεξαγωγή μιας έρευνας από τους αρμόδιους με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί της περιοχής με στόχο την επίλυση τους .

Η συγκέντρωση διοργανώνεται απόψε στις 20:00 στο κοινοτικό συμβούλιο Τίμης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είπε ο κοινοτάρχης Μαντριών ,μετά την πληροφόρηση ότι δεν θα μπορούν οι επηρεάζομενοι γεωργοί να χρησιμοποιούν το νερό του φράκτη του για το πότισμα των γεωργικών τους καλλιεργειών.

Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε μάλιστα πως βάσει των περσινών καταναλώσεων ο φράκτης έχει αποθέματα νερού.

Σημειώνεται πως το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του πέρσι ενέκρινε την ανέγερση Μονάδας Αφαλάτωσης, στα Κούκλια το 2018, στο χώρο όπου βρίσκεται η κινητή μονάδα, η οποία αποξηλώθηκε .

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων επανεξέτασε διάφορες εναλλακτικές λύσεις υδροδότησης της Πάφου και κατέληξε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο είναι απαραίτητη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ