29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΦΟΣ: Διαμαρτυρήθηκαν οι ναυαγοσώστες (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Με αίτημα την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης τους, οι ναυαγοσώστες της Επαρχίας Πάφου οργάνωσαν στις 08:00 το πρωί στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Ο Βίκτορ Λοβέρτος επαγγελματίας ναυαγοσώστης εδώ και 10 χρόνια ανέφερε ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην Επαρχία Πάφου σχετικά με τα ωράρια και τον αριθμό ναυαγοσωστών, που επανδρώνουν τους πύργους.

Ζητούμε ομόφωνα, είπε “και για αυτό βρισκόμαστε εδώ, να αυξηθεί ο αριθμός ναυαγοσωστών, να βρίσκονται περισσότερα άτομα στους πύργους, τις ημέρες των οff να γίνεται αντικαστάσταση, να μην παραμένουν πύργοι κλειστοί και να διαμαρτύρεται ο κόσμος και να αυξηθεί ο αριθμός των βαρδιών“.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με το Δημήτρη Αθανασίου, εκπαιδευτή του Ναυαγοσωστικού Ομίλου “Κινύρας Πάφου” οι ναυαγοσώστες εργάζονται τουλάχιστον μία ώρα λιγότερο από τους ναυαγοσώστες άλλων παράλιων περιοχών, ενώ σε κάποιες παραλίες η απασχόληση τους καλοκαιρινούς μήνες επεκτείνεται περισσότερο.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε πως είναι αδιανόητο να χάνονται ζωές σε παραλίες επειδή δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες .

Πρόσθεσε πως στην Πάφο απασχολούνται 36 ναυαγοσώστες με ωράρια απασχόλησης- όπως είπε- καθημερινά από η ώρα 11:00 – 17:30 και μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 10:30 μέχρι τις 18:00, ενώ παρατήρησε στις άλλες επαρχίες είναι διαφορετικά τα ωράρια.

Κάλεσε τέλος τους αρμόδιους να δουν το μακροπρόθεσμο όφελος και να μην υπολογίζουν μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ που θα πληρώσουν για την επέκταση του ωραρίου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ο ναυαγοσώστης Χρίστος Μαυρομάτης δήλωσε “δυστυχώς γίνονται και πνιγμοί εν ώρα που δεν είμαστε δουλειά γιατί το ωράριο μας ξεκινά από τις 11 μέχρι τις 17:00“, προσθέτοντας πως οι ναυαγοσώστες ζητούν περισσότερη στελέχωση από τη Πολιτεία για τα ναυαγοσωστικά σημεία για να καλύπτεται όλη η περίοδος της ημέρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την παραλία του Venus, στην οποία έχουν σημειωθεί πολλοί πνιγμοί, ο κ. Μαυρομάτης είπε πως από πλευράς ναυαγοσωστών έχουν γίνει διαβήματα και υπάρχει δέσμευση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου για τη δημιουργία κυματοθραύστη.

Ο ναυαγοσώστης Παντελή Μωυσή αναφέρθηκε στις αποστάσεις που υπάρχουν μεταξύ τωνσημείων των ναυαγοσωστών, δηλώνοντας πως σε κάποιες περιπτώσεις είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λουόμενοι που δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, ανέφερε πως η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών διαχρονικά θέτει το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης των ναυαγοσωστικών μονάδων, ιδιαίτερα –όπως είπε- φέτος που αποτελεί μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό .

Ο κ.Οδυσσέως αναφέρθηκε και στα πρόσφατα προβλήματα που σημειώθηκαν από τη μη σωστή ναυαγοσωστική επάνδρωση και τους πνιγμούς που συνέβησαν.

Επί του θέματος, συμπλήρωσε, έχει αποστείλει επιστολή τόσο στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο όσο και στον ΚΟΤ, προσθέτοντας πως ο κ. Χάσικος έχει συγκαλέσει σύσκεψη για τις 11 Ιουλίου με θέμα την άμεση εξεύρεση τρόπων επίλυσης των προβλημάτων και κάλυψης των κενών που παρουσιάζονται.

Ευχήθηκε όπως αυτή τη φορά παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις με την επέκταση του ωραρίου και την εργοδότηση περισσότερων ναυαγοσωστών .

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης ανέφερε πως οι χειμερινοί κολυμβητές αιτούνται το κλείσιμο της επικίνδυνης παραλίας του Venus. Eίναι αδιανόητο, πρόσθεσε, τα τελευταία 15 χρόνια να έχουν χαθεί 25 ζωές.

image image image image image image

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ