14.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Δίωρη στάση εργασίας των ιατρών του ΤΑΕΠ για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν από τις 18:30  το απόγευμα οι γιατροί του ΤΑΕΠ Πάφου ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας .Με πλακάτ που αναγράφονταν συνθήματα όπως ” απεργούμε για την ασφάλεια και την ποιότητα υπηρεσιών υγείας” και ζητούμε ” καλύτερες συνθήκες εργασίας ” οι ιατροί διατράνωσαν πως δεν θα κάνουν πίσω αν τα προβλήματα τους δεν εισακουστούν.

Σε δηλώσεις του εκ μέρους των συναδέρφων του ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος  ιατρός των Πρώτων Βοηθειών εξέφρασε τη λύπη του για την σημερινή δίωρη στάση εργασίας .

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του τμήματος του, σημειώνοντας πως αυτό που ζητούνε οι ιατροί των Πρώτων Βοηθειών είναι οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς του Νοσοκομείου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Υπάρχει είπε, σοβαρή υποστελέχωση στο Τμήμα αλλά και ανισότητα στους εναπομείναντες ιατρούς  στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών .

Πρόσθεσε μάλιστα, πως το Νοσοκομείο έχει κτιστεί πριν πολλά χρόνια και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο κτιριακά όσο και σε επίπεδο κλινών.

Λόγω της κατάστασης εκτίμησε, υπάρχει κακή λειτουργία του Τμήματος με αποτέλεσμα ράντζα να τοποθετούνται στους διαδρόμους του Νοσοκομείου Πάφου δίχως οι ιατροί, όπως είπε, να μπορούν να εξασκήσουν το ιατρικό τους λειτούργημα.

Είμαστε είπε εξουθενωμένοι ενώ ακολούθως απηύθυνε έκκληση τόσο προς το Υπουργείο Υγείας όσο και προς τον ΟΣΙΚΙ να κάνουν κάτι γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν αντέχουν άλλο.  Επεσήμανε πως μετά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ η κατάσταση έχει χειροτερέψει, προσθέτοντας πως  προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ασκήσουν το λειτούργημα τους.

Σημειώνεται πως στο Τμήμα των Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Πάφου  για τα επείγοντα  περιστατικά εργάζονται 8 γιατροί ενώ κανονικά χρειάζονταν 12.

Ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε πως εργάζονται μονοβάρδιες με όλα τα αρνητικά επακόλουθα. Χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτες και επικίνδυνες τις άμεσες λύσεις που έχουν προταθεί από τα επίσημα χείλη.

Ερωτηθείς για τις νέες προσλήψεις  και στην προκήρυξη δεκαπέντε θέσεις ιατρών ο κ. Σιδηρόπουλος ευχήθηκε τα λόγια  που ακούστηκαν από τα επίσημα χείλη να γίνουν πράξεις. Οι λύσεις πρόσθεσε που προτείνουν δεν είναι «σωστές».

Αναφέρθηκε δε και στους άπειρους ιατρούς ιδιαίτερα όπως είπε στο επάγγελμα τους που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές. Το Τμήμα των Επειγόντων σημείωσε βρίσκεται  στην  πρώτη γραμμή.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ