17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Αγωνία μιας μάνας- “Ούτε σχολικά έχουμε, ούτε να φάμε έχουμε, σύντομα και άστεγοι” (pics)

Κραυγή απόγνωσης μιας μάνας από την Πάφο η οποία με την μαρτυρία της θα σοκάρει την  κοινή γνώμη της μικρής μας πόλης φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα το PafosPress.com. 

Μια γυναίκα η οποία μεγαλώνει μόνη της το 12χρονο παιδί της αφού ο σύζυγός της μετά από ασθένεια η οποία τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι και τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Ελλάδα απ’ όπου κατάγεται για να κάνει θεραπεία και να τον φροντίζουν οι γονείς μίλησε στο PafosPress.com και είπε πολλά.

Ενόψει της νέας σχολικής περιόδου η μητέρα ενός δωδεκάχρονου αγοριού το οποίο φέτος θα φοιτήσει στην έκτη τάξη Δημοτικού Σχολείου της Πάφου μας εξομολογείται τον Γολγοθά που ανεβαίνει.

Η ταχύτητα σκοτώνει

“Δεν έχουμε λεφτά για σχολικά δυστυχώς γιατί δεν έχω δουλειά. Ο άντρας μου αρρώστησε με εγκεφαλίτιδα και καθηλώθηκε σε τροχοκάθισμα ανώ αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα για να είναι κοντά στους γονείς του να μας βοηθήσουν όσο μπορούν. Τσάντα για το σχολείο μας δάνεισαν κάποιοι φίλοι που μας βοηθάνε και με φαγητό 3 φορές την εβδομάδα”.

Σε ερώτηση πως περνάνε τις άλλες τέσσερις ημέρες με το φαγητό, η κυρία Χ. μας απαντάει ότι αρκούνται με το φαγητό της προηγούμενης ημέρας ή μαγειρεύουν μακαρόνια. Μακαρόνια έχουμε πολλά αλλά πόσες φορές να φτιάξω μακαρόνια μέσα σε μια εβδομάδα.

“Λυπάμαι, μας εξομολογείται που έφτασαν ως εδώ αλλά για να ζήσουμε ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου και πέρνουμε δανικά δεξιά και αριστερά. Δεν θέλω ελεημοσύνη, ψάχνω μια αξιοπρεπή δουλειά για να μπορώ να καλύψω τις ανάγκες μας.

Επίσης θέλουμε ένα σπίτι να ενοικιάσουμε γιατί λόγω της οικονομικής μας κατάστασης μας έκαναν έξωση από εδώ που μένουμε και πρέπει να φύγουμε και φοβάμαι πως μπορεί να μείνουμε άστεγοι.

Δεν ξέρω πως θα πάει το παιδί μου στο σχολείο και σκέφτηκα, αν και νιώθω πολύ άβολα και άσχημα, να δημοσιοποιήσω το πρόβλημά μου μέσω του PafosPress.com.

Ακούω συχνά να λένε πως κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει δίχως σχολικά αλλά ο δικός μου ο γιος είναι σε αυτή την κατάσταση, ούτε ρούχα πήραμε, ούτε παπούτσια ούτε την απαιτούμενη γραφική ύλη και τα σχολικά.

Η κυρία Χ. ερωτηθείσα αν δεν απευθύνθηκε στις κρατικές υπηρεσίες μας είπε ότι πήρε κάποιες φορές, πολύ αποσπασματικά βοήθεια 200-300€ από το Γραφείο Ευημερίας αλλά πριν μερικούς μήνες. Μας ανέφερε επίσης ότι ένα παλιό αυτοκίνητο που έχει είναι ακινητοποιημένο αφού δεν έχει ούτε ασφάλεια, ούτε κυκλοφορία αλλά ούτε χρήματα για συντήριση και καύσιμα.

Η κυρία Χ. είναι από την Ελλάδα και ζει στην Κύπρο για 25χρόνια. Ο μικρός Κ. γεννήθηκε εδώ και γνωρίζει ως πατρίδα την Κύπρο και την Πάφο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ