24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΙΤΙΚΟ Χρυσό Μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς- Έτσι γράφεται η Ιστορία

Δυο ακόμη χρυσά μετάλλια από τον σκοπευτή Γιώργο Αχιλλέως και γυμναστή Μάριο Γεωργίου κατέκτησε η Κύπρος στους Κοινοπολιτειακούς του Gold Coast.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Μικαέλο Παπαδάκη, ο Γιώργος Αχιλλέως κατέκτησε και πάλι το χρυσό στο Σκητ των Κοινοπολιτειακών Αγώνων και με συνολικά έξι μετάλλια είναι ο πιο  πετυχημένος Κύπριος στην ιστορία των Κοινοπολιτειακών.

Ο Γιώργος Αχιλλέως είναι ο σπουδαιότερος σκοπευτής ανάμεσα στις 71 χώρες και περιοχές της Κοινοπολιτείας, τα τελευταία είκοσι χρόνια και ο πιο πετυχημένος Κύπριος στην ιστορία των αγώνων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα Δευτέρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Σκητ των 21ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων του Gold Coast, κάνοντας το three-peat, καθώς ήταν χρυσός στη Μελβούρνη και στη Γλασκόβη, ενώ ήταν αργυρός στο Δελχί.

Με την ολοκλήρωση του τελικού ο Αχιλλέως έσφιξε τη γροθιά και ξέσπασε πανηγυρίζοντας. «Δεν ήταν εύκολος αγώνας, όμως ένιωθα καλά, είχα προετοιμαστεί κατάλληλα. Είναι μάλλον το τελευταίο μου μετάλλιο σε Κοινοπολιτειακούς καθώς η Σκοποβολή δεν είναι στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2022 στο Μπέρμινγκχαμ», δήλωσε.

Στον τελικό ο Αχιλλέως έδειξε απαράμιλλη σταθερότητα και συγκέντρωση. Παρότι έχασε νωρίς δίσκο και έπεσε τρίτος με 19/20, πίσω από τον Ουαλό Ben Llewellin και τον Βορειοιρλανδό Gareth ΜcAuley, εντούτοις, έδειξε σταθερότητα και με 20/20 μπήκε στην τελική τριάδα μπροστά και από τους δύο, με συνολικό σκορ 39/40 – ο Llewellin είχε 38/40 και ο ΜcAuley 37/40. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική. Στην επόμενη δεκάδα ο Αχιλλέως έχασε δίσκο, ενώ ο Ουαλός είχε 10/10. Μπήκαν ισόβαθμοι στον τελικό, αφήνοντας το χάλκινο στον ΜcAuley (είχε 8/10).

Στον αγώνα για το χρυσό ο Αχιλλέως, που έριχνε πρώτος, είχε 3/4 στον πρώτο βατήρα. Ο Llewellin όμως λύγισε έχοντας 2/4. Στη συνέχεια αμφότεροι ήταν αλάνθαστοι και το χρυσό πήγε στον Αχιλλέως.

Με 116/125 ο Γιώργος Καζάκος κατετάγη 13ος. Στην πρώτη προκριματική ημέρα είχε 45/50, όμως στη δεύτερη ξεκίνησε δυναμικά με 49/50, χτίζοντας ελπίδες πρόκρισης στον τελικό. Όμως, με 22/25 στον τελευταίο γύρο έμεινε πίσω.

Στα 10μ του αεροβόλου Τουφεκιού η Μαριλένα Κωνσταντίνου ήταν 13η στην πέμπτη συμμετοχή της σε Κοινοπολιτειακούς. Είναι η μόνη αθλήτρια της φετινής ομάδας που μετέχει ανελλιπώς στους Κοινοπολιτειακούς από το 2002 στο Μάντσεστερ.

Ο 20χρονος γυμναστής Μάριος Γεωργίου έχει συνδέσει πλέον το όνομά του με τους αγώνες του Gold Coast και είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος Κύπριος σε μια διοργάνωση, μετά τη Χρυσταλλένη Τρικωμίτη.

Θα φύγει από την Αυστραλία με τρία μετάλλια στις αποσκευές. Σήμερα κέρδισε και δεύτερο χρυσό, αφού μετά το Έδαφος κυριάρχησε και στο Δίζυγο, ενώ έχει και το χάλκινο από το Σύνθετο Ατομικό.

Με τρία Κοινοπολιτειακά μετάλλια είναι, μαζί με τον Γιωργαλλά, οι πιο πετυχημένοι Κύπριοι στην ενόργανη, στην ιστορία των αγώνων, ενώ τρία μετάλλια σε μια διοργάνωση δεν έχει κανένας, εκτός από την Χρυσταλλένη Τρικωμίτη στο Δελχί, που κατέκτησε πέντε στη Ρυθμική.

O Μάριος πήρε 8.533 για την εκτέλεση σε ένα πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.000 στο Δίζυγο, έχοντας συνολικά 14.533, αφήνοντας δεύτερο – με τους ίδιους βαθμούς – τον Άγγλο Nile Wilson, ο οποίος είχε 8.433 στην εκτέλεση σε ένα πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.100. Έβδομος στον τελικό ήταν ο Ηλίας Γεωργίου με 13.083 εκτελώντας με μικρά λάθη ένα πρόγραμμα βαθμού δυσκολίας 5.400.

Ο Ηλίας Γεωργίου αγωνίστηκε στον τελικό του Μονόζυγου και κατετάγη 7ος με 12.533. Ο 18χρονος γυμναστής, στον πρώτο του μεγάλο αγώνα, δήλωσε παρών σε τρεις τελικούς (Σύνθετο, Δίζυγο, Μονόζυγο), δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει.

Στο Άλμα, ο Μάριος Γεωργίου ήταν έκτος με 13.933 και ο Νεόφυτος Κυριάκου όγδοος με 13.716.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ