16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Παραολυμπισμός-Παρααθλητισμός στο 4ο Αθλητικό Συμπόσιο ΚΟΑ και Πετριδείου Ιδρύματος στην Πάφο 

Ολοκληρώθηκε  στην Πάφο το 4ο αθλητικό συμπόσιο που συνδιοργάνωσε το Πετρίδειο Ίδρυμα και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού με τίτλο: «Παραολυμπισμός. Παρααθλητισμός. Ας μιλήσουμε γι’ αυτό».

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Πετρίδειου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης αναφέρθηκε στο έργο του ιδρύματος, στην προσφορά του στην τοπική κοινωνία και στη στήριξη που προσφέρει στην παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης.

Στον δικό του χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Λεόντιος Τσέλεπος, ανέφερε ότι οι επίσημοι προσκεκλημένοι-ομιλητές με τις πράξεις τους, τις επιδόσεις τους, το παράδειγμα τους, την επιμονή και υπομονή τους, βοηθούν να σκοτώσουμε κάθε ανάπηρη κοινωνία. Κάθε τους δράση συνδράμει καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), αλλά και στην ανάπτυξη του αθλητισμού για ΑμεΑ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ) Αντρέας Καμαρλίγγος.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του Συμποσίου ήταν, η χρυσή Παρολυμπιονίκης  Καρολίνα Πελενδρίτου, οι συμμετέχοντες σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, Αντώνης Τσαπατάκης και Αντρέας Ποταμίτης, καθώς και ο παρααθλητής και αρχηγός της καλαθοσφαιρικής ομάδας σε τροχοκάθισμα του ΑΠΟΠ Πάμπος Χαραλάμπους. Τη συζήτηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων συντόνισε ο γνωστός Ελλαδίτης αθλητικός δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Όπως αναφέρεται, η  Καρολίνα, ο Αντώνης, ο Αντρέας και ο Πάμπος μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις προσπάθειες τους για πρωταθλητισμό, αλλά την ίδια στιγμή την ελευθερία και τη δύναμη που τους δίνει ο αθλητισμός να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν σε μια κοινωνία με πολλές αγκυλώσεις. Όλοι τους προέτρεψαν τους ΑμεΑ να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους, ενώ τόνισαν ότι οι ίδιοι θέλουν τους εαυτούς τους να είναι παραδείγματα προς μίμηση και όχι προς λύπηση, προτρέποντας τους γονείς που έχουν παιδιά με αναπηρία να τους δώσουν την ευκαιρία να αθληθούν.

Ακολούθησε η βράβευση των επίσημων προσκεκλημένων από το Πετρίδειον Ίδρυμα και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση αθλητών-προτύπων και παραγόντων τοπικών σωματείων της Πάφου που προσέφεραν τα μέγιστα στον αθλητισμό.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ