20.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΕΛΩΝΩΝ: Ρίχνουν την μπάλα στο γήπεδο του Καδή

Το θέμα της επέμβασης του Τμήματος Δασών στις προστατευόμενες παραλίες ωοτοκίας των θαλασσίων χελωνών της Λίμνης και της Αργάκας στον Κόλπο Χρυσοχούς και τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής επαναφέρει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς με σχετική του ανακοίνωση .

Ο Δήμαρχος Πόλεως και οι κοινοτάρχες Αργάκας και Νέου Χωρίου αλλά και η Νεολαία Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς  επί τούτου απέστειλαν επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Καδή.

Επαναφέρουν το αίτημα τους, το οποίο απορρίφθηκε από το Τμήμα Αλιείας για την παρουσία εκπροσώπου των τοπικών αρχών, στην περιοχή προκειμένου να καταγράφουν τις φωλιές και τα αυγά σε κάθε φωλιά και να συμμετέχει στην υλοποίηση προγράμματος των χελωνών.
.
Οι τοπικές αρχές εκτιμούν  ότι οι υπεύθυνοι του προγράμματος μεταφέρουν αυγά από άλλες παραλίες στον Κόλπο της Χρυσοχούς με στόχο να αποτρέψουν την ανάπτυξη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με την επιστολή ζητούν την παρέμβαση του Υπουργού ούτως ώστε το Τμήμα Αλιείας να συναινέσει στο αίτημα αυτό «για την διαφάνεια» του προγράμματος όπως σημειώνουν.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ