23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ η Πάφος! «Ένα εξαίρετο παράδειγμα πώς μια μικρή πόλη μπορεί να τα καταφέρει ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης εξέδωσε την τελική έκθεση σχετικά με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017. Η τελική αξιολόγηση κρίνεται ως πάρα πολύ θετική και αισιόδοξη για τον Οργανισμό Πάφος2017.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής «η Πάφος είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα πώς μια μικρή πόλη μπορεί να σχεδιάσει και να οργανώσει υψηλού επιπέδου πρόγραμμα αντάξιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.»

Η επίσημη τοποθέτηση της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΕΕ κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Πάφος2017 μετά την παρουσίαση και αναλυτική αξιολόγηση σχετικά με το στάδιο ετοιμότητας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την 21η Απριλίου 2016 και έγινε από ομάδα του Οργανισμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού, Δρ Χρίστο Πατσαλίδη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε θετικά για την απονομή του Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, στον Οργανισμό, ύψους 1.5 εκ, ποσό το οποίο είναι ουσιαστικό για τη συμπλήρωση του προγράμματος και του έργου του Οργανισμού. Η βαρύτητα του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» δεν είναι μόνο η οικονομική ενίσχυση για τον Οργανισμό, αλλά μια ηχηρή επιβεβαίωση ότι το πρόγραμμα και η πρόοδος σε όλα τα λειτουργικά επίπεδα του Οργανισμού κατόρθωσαν να φτάσουν στο στάδιο της υλοποίησης για το 2017. Ιδιαίτερα θετικές κριτικές πήρε το υψηλό επίπεδο οργάνωσης του καλλιτεχνικού προγράμματος, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια υλοποίησης, σε σχέση με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Σε σχετική δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ Χρίστος Πατσαλίδης ανάφερε: “Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι διότι παρ’όλες τις αντιξοότητες στην αρχή και κυρίως τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα αλλά και την αμφισβήτηση κατά πόσο η Πάφος θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό το μεγάλο έργο, όχι απλά φαίνεται πως θα τα καταφέρουμε, αλλά έχουμε και μια πολύ θετική αξιολόγηση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Πάφος αποτελεί πλέον ένα παράδειγμα για το πώς οι μικρές πόλεις μπορούν να καταφέρουν μια πετυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.”

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συναιχάρει τον Οργανισμό και επιβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε αυτό τον σημαντικό θεσμό.

Η τελική έκθεση αξιολόγησης του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του European Commission  – https://ec.europa.eu/programmes/creativeeurope/sites/creativeeurope/files/library/ecoc-2017-pafossecondmonitoring_en.pdf

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ