23.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Πανδαισία μουσικής στο Μαρκίδειο Θέατρο από τον Ανδρέα Αργυρού

Στην κατάμεστη αίθουσα του ανακαινισμένου Μαρκιδείου θεάτρου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με μεγάλη επιτυχία η συναυλία – αφιέρωμα στον Κύπριο συνθέτη Ανδρέα Αργυρού.
Τα περισσότερα έργα του συνθέτη, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, έχουν δεχθεί επιρροές από την παραδοσιακή μας μουσική και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο. Τα έργα, που απαρτίζαν το πρόγραμμα της  εκδήλωσης, είναι εκείνα που ξεχωρίζει και αγαπά ιδιαίτερα.
Την εκδήλωση ,  την οποίαν συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πάφου και το κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας , το χωριό στο οποίο έζησε και μεγάλωσε ο συμπατριώτης μας συνθέτης, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος , ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης και πλήθος προσκεκλημένων.
Η συναυλία- αφιέρωμα με έργα μουσικής δωματίου, δεν αποτέλεσε μόνο μια ηχοχρωματική πανδαισία της μουσικής  αλλά και ένα  ταξίδι στο χρόνο και τη ζωή του Ανδρέα Αργυρού.
Τα περισσότερα έργα του συνθέτη, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, έχουν δεχθεί επιρροές από την παραδοσιακή μας μουσική και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο.
Τα έργα ερμήνευσαν καταξιωμένοι μουσικοί από  το κουαρτέτο εγχόρδων «Προμηθέας» : Νίκος Πίττας α’ βιολί, Ηρακλής Μιτέλλας β’ βιολί , Νικόλας Παπαγεωργίου βιόλα, Μιράντα Παπανεοκλέους  τσέλο.
Στο πιάνο : Έλενα Μουζάλα , Μανώλης Νεοφύτου , Κλειώ Παπαδιά . Μαριόλα Χαριτίδου και Άννα Αβραμίδου . Στο κλαρινέτο ο Γεώργιος Γεωργίου  και στο φλάουτο ο Σάββας Χριστοδούλου   
Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχε  η μικτή χορωδία του μουσικού Λυκείου Παφου υπο τη διεύθυνση της Ισαβέλλας Χριστοφίδου.
Μετά το πέρας της συναυλίας το κοινό επιβράβευσε τόσο τους μουσικούς όσο και τον συνθέτη με παρατεταμένο χειροκρότημα.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ