28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

WHO is WHO: Πανίκος Κουρίδης- ΔΗΚΟ Πάφου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Πανίκος Κουρίδης γεννήθηκε το 1958 στην κοινότητα της Χλώρακας της επαρχίας Πάφου.

Μετά την αποφοίτηση του από το Λύκειο του Αρχ. Μακαρίου Γ΄ στην Πάφο και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας αναχώρησε για σπουδές με υποτροφία στην Γερμανία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σπούδασε στην πόλη Λειψία της Γερμανίας Νομικά και στην συνέχεια αποπεράτωσε τη διδακτορική του διατριβή σε θέματα Συνταγματικού Δικαίου και Διεθνούς Δικαίου στην Σχολή Διεθνών Σχέσεων του ιδίου Πανεπιστημίου.

Από το 1991 εργάζεται ως αυτεπάγγελτος δικηγόρος στην Πάφο και διατηρεί δικό του δικηγορικό γραφείο υπό την επωνυμία P. KOURIDES & CO LLC, στο οποίο εργοδοτούνται επίσης άλλοι συνάδελφοι του δικηγόροι.

Ανήκει στο ΔΗΚΟ από το 1978 και διετέλεσε Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΚΟ Πάφου. Το 2001 ήταν υποψήφιος  Βουλευτής στις Βουλευτικές Εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος και περισσότερο από 20 χρόνια είναι μέχρι σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.

Διετέλεσε επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών καθώς και μέλος σε πολλές άλλες κοινωνικές οργανώσεις και οργανωμένα σύνολα.

Έχει δύο παιδιά, την Λουΐζα και τον Ιούλιο,  τα οποία σπουδάζουν στην Γερμανία Ιατρική και Διοίκηση Επιχειρήσεων αντίστοιχα και όραμα και φιλοδοξία του είναι να εργαστεί συλλογικά και υπεύθυνα με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και τα νεοεκλεγέντα Μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για να καταστήσουν, όπως ο ίδιος δηλώνει, την όμορφη πόλη της Πάφου σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή, Καθαρή και Πράσινη Πόλη.

 

 

Δρ Πανίκος Κουρίδης

Δικηγόρος / Νομικός Σύμβουλος

Υποψήφιος ΔΗΚΟ Πάφου

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ