19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Πέραν των 20 χιλιάδων καρδιοπαθών επισκέφτηκαν την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου το 2017 

Πέραν των 20 χιλιάδων ασθενών επισκέφθηκαν τους καρδιολόγους της κλινικής του ΓΝ Πάφου , είτε για εξέταση, είτε για κάποια αναίμακτη εργαστηριακή δοκιμασία, όπως δοκιμασία κόπωσης, υπέρηχος ή χόλτερ, είτε για τοποθέτηση βηματοδότη, ανέφερε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ. Ιωσήφ Moυτήρης στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πάφου.

Στη διάρκεια της χρονιάς είπε, “ νοσηλεύσαμε πέραν των 1,200 ασθενών στο Καρδιολογικό Θάλαμο και στην Εντατική Μονάδα και παραπέμψαμε πέραν των 250 ασθενών στο νοσοκομείο Λεμεσού για στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική και πέραν των 50 ασθενών στο νοσοκομείο Λευκωσίας για εγχείρηση καρδιάς”.

Ο κ. Μουτήρης ανέφερε επίσης πως στη  διάρκεια του 2017, κατάφεραν  να γίνονται δεκτοί οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, στο νοσοκομείο Λεμεσού, για πρωτογενή αγγειοπλαστική, πετυχαίνοντας τη διάνοιξη της εμφραγματικής αρτηρίας μέσα σε 90 λεπτά από την πρώτη επαφή του ασθενή με το γιατρό, κάτι που ήταν άγνωστο ως πριν από λίγα χρόνια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πετύχαμε συνέχισε, τη  μείωση της θνητότητας στο οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, κάτω από το 3%, αξιοζήλευτα χαμηλό ποσοστό για τα κυπριακά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Σε σχέση με τη φετινή χρονιά ο Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του ΓΝ Πάφου ανέφερε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί  “  α) για την επέκταση του Καρδιολογικού θαλάμου από 12 σε 14 κλίνες,β) για τη δημιουργία Εντατικής Καρδιολογικής Μονάδας από 4 κλίνες και γ) για τη δημιουργία Επεμβατικού Εργαστηρίου”.

Επεσήμανε μάλιστα, πως αυτά τα βελτιωτικά μέτρα τα θεωρεί πολύ αναγκαία ιδίως ενόψει της αυτονόμησης, που πολύ πιθανόν να αρχίσει εντός του 2018.

Ο κ. Μουτήρης ευχήθηκε όπως σ’ αυτή την  ευγενή προσπάθεια βελτίωσης της Κλινικής, έχουν  δίπλα τους  ολόκληρη την επαρχία της Πάφου, αφού για το καλό των καρδιοπαθών προσπαθούμε, αλλά και τη βοήθεια του ίδιου του Υπουργείου, όπως είπε.

Εξάλλου συνέχισε, το Υπουργείο, έχει αποδείξει ότι αντιμετωπίζει θετικότατα τα προβλήματα στην Υγεία και αναφέρθηκε  ειδικά στο πρόγραμμα επιδότησης ασθενών για τα ιδιωτικά νοσοκομεία, που τους διευκολύνει αφάνταστα,- όπως είπε-  ειδικά για επείγουσες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, όπως τα διαχωριστικά ανευρύσματα αορτής ή οι ρήξεις βαλβίδων.

Αναφέρθηκε τέλος και στην ευαισθησία που το Υπουργείο επιδεικνύει σε ανθρωπιστικά ζητήματα, όπως πρόσφατα το βίωσαν, όπως σημείωσε, με ξένη ασθενή, που χρειαζόταν επείγουσα επέμβαση καρδιάς αλλά δεν είχε τα οικονομικά μέσα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ