15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Πάμε καλά; Τελική εκδρομή “φιάσκο” από Γυμνάσιο στην Πάφο…

Και εκεί που λες τι άλλο θα ακούσουμε ότι γίνεται στην Πάφο να που έρχεται αυτή η νέα πληροφορία η οποία σε κάνει να απορείς…

Γυμνάσιο στην Πάφο, λένε κάποιες πληροφορίες, πήρε τα παιδιά της Α’ τάξης στην περιοχή του Κόραλ Μπέι για την τελική τους εκδρομή…

Τώρα θα μου πείτε ότι τα παιδιά τα πήραν εκδρομή στο Κόραλ Μπέι; Μα για την τελική τους εκδρομή;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ναι λοιπόν στο Κόραλ Μπέι… Μια χαρά περιοχή είναι…

Το θέμα όμως δεν είναι ότι πήραν την Α’ τάξη στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως πληροφορούμαστε η συγκεκριμένη εκδρομή μάλλον δεν ήταν και ιδιαίτερα επιτυχής και αν μη τι άλλο οι μαθητές δεν θα την θυμούνται ως μια ευχάριστη νότα στο τέλος της Α’ τάξης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή. Όπως φαίνεται και όπως λέγεται, στα παιδιά δεν προγραμματίστηκε, όπως συνηθίζεται εδώ και χρόνια…. [εκτός και αν χάσαμε επεισόδια] η τοποθεσία του φαγητού με το καθορισμένο μενού.

Όπως μάθαμε όταν τα παιδιά έφθασαν στην περιοχή της εκδρομής τους έδωσαν οδηγίες που μπορούν να πανε και που όχι και φυσικά την ώρα της αναχώρησής τους για να μαζευτούν για να επιστρέψουν στο σχολείο τους.

Έτσι τα παιδιά κάθισαν όπου θεώρησαν καλύτερα, άλλα εδώ, άλλα εκεί, κάποια έφαγαν κρέπες, κάποια παγωτό, κάποια φαγητό και μετά…. περπατούσαν πάνω κάτω στο δρόμο του Κόραλ Μπέι για να “σκοτώσουν” την ώρα τους.

Όπως μας ανέφεραν γονείς των παιδιών, η παρουσία των καθηγητών δεν ήταν και ιδιαίτερα έντονη αφού τα παιδιά τριγύριζαν εδώ και εκεί χωρίς να έχουν κάτι το ουσιαστικό να κάνουν μέχρι να περάσει η ώρα.

Εν τω μεταξύ, κάποια παιδιά προκειμένου περάσουν την ώρα τους λίγο πιο ευχάριστα, επέλεξαν τον παιδότοπο – λούνα παρκ, της περιοχής και το “διασκέδασαν” κάπως. Όμως, αναφέρουν οι γονείς των παιδιών, ούτε εκεί έδωσαν το παρών τους οι καθηγητές… ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ… Τι θα συνέβαινε αν κάποιο από τα παιδιά κτυπούσε και τραυματιζόταν; Ποιος θα έφταιγε αλήθεια; Τα παιδιά που πήγαν εκεί μόνα τους ή οι υπεύθυνοι καθηγητές τους που τα άφησαν ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ…;

Ουσιαστικά όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, πήραν τα παιδιά, τα πήγαν εκδρομή, τα άφησαν στην περιοχή, τους είπαν κάντε ότι θέλετε, πηγαίνετε όπου θέλετε σε αυτά τα πλαίσια και μετά κατά τις 12 να είστε ΕΔΩ για να φύγουμε….

Δεν έχουμε λόγο να μην πιστεύουμε τους γονείς και αν μη τι άλλο σαν γονείς που είμαστε θέλουμε τα παιδιά να έχουν την προσοχή των καθηγητών τους γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί… Εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στους καθηγητές ή στους δασκάλους τους για τη σωματική και πνευματική ακεραιότητά τους.

Δηλαδή αν τα δικά μου παιδιά μου έλεγαν ότι συνέβηκε αυτό το πράγμα στο δικό τους σχολείο, στη δική τους εκδρομή, ενδεχομένως να μην έκανα απλά ένα σχόλιο και μια επισήμανση… Λέμε τώρα… Σε αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας δεν κάνουμε εκπτώσεις…

Το θέμα πάντως θα τεθεί και στο Σύνδεσμο Γονεών του Γυμνασίου…

Αυτή την εκδρομή μάλλον οι μαθητές θα θέλουν να την… κάνουν DELETE! ΚΡΙΜΑ…

[Η ΑΓΡΙΕΜΕΝΗ]

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ