19.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

Ο Διαρίζος παρέσυρε το γεφύρι στα Μαμώνια- Καταγράψαμε με drone την τεράστια ζημιά [βίντεο]

Οι ευεργετικές βροχές εκτός από ευφορία και ικανοποίηση σε όλη την Κύπρο έφεραν μαζί τους και προβλήματα.

Σε διάφορα σημεία του νησιού μας, η αύξηση της στάθμης του νερού σε ποταμούς και χειμάρρους, προκάλεσε ζημιές και δημιούργησε δυσκολίες στους κατοίκους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ποταμός Διαρίζος ο οποίος κατέβηκε ορμητικός διπλασιάζοντας, τουλάχιστον, το πλάτος του και παρασύροντας στο πέρασμά του σχεδόν τα πάντα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην κοινότητα Μαμώνια όπου τα ορμητικά νερά του ποταμού διέλυσαν στην κυριολεξία το δρόμο που ενώνει τις κοινότητες Μαμώνια- Αρχιμανδρίτα.

Στο πανοραμικό βίντεο του ΣΙΓΜΑ με τη χρήση drone μπορείτε να δείτε το μέγεθος της ζημιάς.

Πρόβλημα με τον Διαρίζο παρουσιάστηκε και στην κοινότητα Φασούλας. Λόγω της ορμητικότητας του ποταμού, έκλεισαν αγροτικοί δρόμοι και κτηνοτρόφοι αποκλείστηκαν στα υποστατικά τους.

Από το πρωί συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης, με τη χρήση εκσκαφέα, εργάζονται σε μια προσπάθεια μερικής αποκατάστασης των ζημιών.

Σε μια άλλη εξέλιξη το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοίνωσε το κλείσιμο του δρόμου Πάφου- Πόλεως Χρυσοχούς για διάστημα δυο μηνών, στο ύψος της Γιόλου, στο σημείο όπου υποχώρησε το οδόστρωμα για αποκατάσταση της βλάβη.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ