23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Ο Δήμος Πάφου προειδοποιεί με μέτρα για τυχόν παρανομίες στις δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές

Στο θέμα της υποχρέωσης των ιδιοκτητών της εξασφάλισης άδειας λειτουργίας των δημόσιων κολυμβητικών δεξαμενών αναφέρεται με ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου και προειδοποιεί με λήψη αυστηρών μέτρων εναντίων όσων παρανομούν.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου, αναφέρει πως ως αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του «Περί Δημόσιων Κολυμβητικών Δεξαμενών Νόμου» στα δημοτικά όρια και με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου να επιβάλει ποινή φυλάκισης σε δύο πρόσωπα αναφορικά με πνιγμό που συνέβη σε συγκεκριμένη Δημόσια Κολυμβητική Δεξαμενή στην Αγία Νάπα, επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες για μια σειρά από υποχρεώσεις τους.

Οι ιδιοκτήτες καλούνται να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να συμμορφωθούν με τι πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, να ανανεώσουν άμεσα την άδεια λειτουργίας της Δημόσιας Κολυμβητικής Δεξαμενής, να αναστείλουν τη λειτουργία Δημόσιας Κολυμβητικής Δεξαμενής, η οποία δεν καλύπτεται με άδεια λειτουργίας, να φροντίσουν ώστε όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες να εξασφαλίσουν πιστοποιητικά τελικής έγκρισης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πρόσχημα που συχνά προβάλλεται για παράταση λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, σημειώνει ο Δήμος. “Όταν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες επωφελούμενοι των σχετικών κινήτρων προσθέτουν δωμάτια στις μονάδες τους εντός χρονικού διαστήματος 2-3 μηνών, δεν μπορούν να επικαλούνται την έναρξη της σαιζόν για την απομάκρυνση μικρών παρανομιών που απαιτούν λίγες μόνο μέρες για να αποκατασταθούν. Επισημαίνεται ότι συνεπεία των εν λόγω παρανομιών πολλές μονάδες παραμένουν για δεκαετίες χωρίς πιστοποιητικό τελικής έγκρισης”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Πάφου προειδοποιεί ακόμη ότι θα εφαρμόσει αυστηρά την νομοθεσία και δεν θα επιτρέψει τη μη τήρηση των προνοιών της από τον οποιονδήποτε.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών για παροχή κάθε πρόσθετης πληροφορίας και διευκόλυνσης στα τηλέφωνα 26822577 και 26923995.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ