20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ο Δήμος Πάφου διαπιστώνει ότι εργοληπτική εταιρεία δεν τηρεί τους όρους του συμβολαίου

Ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε πως με λύπη του διαπιστώνει ότι εργοληπτική εταιρεία, η οποία εκτελεί έργα υποδομής της Τοπικής Αρχής, δεν τηρεί τους όρους του συμβολαίου της, που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις.


Παρά το γεγονός, ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει στις σχετικές κρατήσεις στα διατακτικά πληρωμής, η εταιρεία εξακολουθεί δυστυχώς να μη συμμορφώνεται με τις πρόνοιες του συμβολαίου της, σημειώνει.

“Ως αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς, η Zemco Constructions Ltd επιχειρεί να εξαναγκάσει το εργατικό προσωπικό σε αποδοχή των όρων της, πιστεύοντας προφανώς  ότι με τον τρόπο αυτό θα επιτύχει τη μη εφαρμογή των όρων του συμβολαίου, παρότι το έργο που εκτελεί είναι δημόσιο και ως εκ τούτου η τήρηση των σχετικών προνοιών είναι για αυτήν υποχρεωτική”, προσθέτει.

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ Η ZEMCO ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΦΟΥ

Ο Δήμος Πάφου στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι “αναγκάζεται να δημοσιοποιήσει την επιστολή που συνέταξε η Zemco Constructions Ltd και καλεί τους εργαζόμενούς της να υπογράψουν”.

Με βάση το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής, το εργατικό προσωπικό  καλείται να επιβεβαιώσει την εκ μέρους της εταιρείας εφαρμογή των όρων απασχόλησης και των συναφών συμβατικών της υποχρεώσεων σε σχέση με την καταβολή των εισφορών της στα διάφορα Ταμεία, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αναφέρει περαιτέρω ο Δήμος Πάφου.

Ο Δήμος, προστίθεται στην ανακοίνωση,  θα ενημερώσει σχετικά το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας από το οποίο θα ζητήσει να πληροφορηθεί  κατά πόσον οι ενέργειες της εταιρείας συνιστούν σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα και συνεπώς να δικαιολογείται ο αποκλεισμός της από άλλες Δημόσιες Συμβάσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ