17.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Ο Δήμος Πάφου δεσμεύεται για τη συνεχή υποστήριξη των βραβείων Hearts of Gold

Ο δήμος Πάφου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα βραβεία Hearts of Gold που γιορτάζουν φέτος τα δεκάχρονά τους,  σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου.

Ο κ. Χαράλαμπος Παζάρος δήλωσε ότι ο δήμος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Δήμος Πάφου στηρίζει και φέτος  την πρωτοβουλία αυτή η οποία ξεκίνησε στην Πάφος  πριν από δέκα χρόνια έχει πλέον θεσμός για την πόλη μας, και φέτος παίρνει παγκύπριο χαρακτήρα.

“Εφόσον υπάρχουν εθελοντές, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άνθρωποι που προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας,  θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτά τα βραβεία που αυξάνουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση και προάγουν την ανθρωπότητα”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για τις «Καρδιές του Χρυσού Κύπρου» στο Δημαρχείο της Πάφου το πρωί της Τετάρτης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απομένει μια εβδομάδα μέχρι να κλείσουν οι υποψηφιότητες  των βραβείων και ο κ.  Μάριος Ιωάννου Ηλία, υπό την αιγίδα του οποίο έχουν ενταχθεί τα βραβεία,  ενθάρρυνε το  κοινό  να συνεχίσουν να προτείνουν για βράβευση ενήλικες, παιδιά, φιλανθρωπικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και πρωτοβουλίες ατόμων για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

“Αυτά τα βραβεία είναι πολύ σημαντικά για την κοινωνική διάσταση  της Πάφου και για τον εορτασμό της δέκατης επετείου μας έχουμε ανοίξει τις υποψηφιότητες σε εθνικό επίπεδο δήλωσε ο κ. Ηλία.

Πρόσθεσε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό τον Δεκέμβριο, τα βραβεία θα τεθούν φέτος υπό την αιγίδα του ,κ. Χαραλάμπους Θεοπεμτού, Βουλευτή.

Τα βραβεία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες παιδιά και ενήλικες που ζουν στην Κύπρο, οποιασδήποτε εθνικότητας, και οι νικητές επιλέγονται από μια ομάδα κριτών, συμπεριλαμβανομένου του φετινού δικαστή-επισκέπτη, του βρετανικού Ύπατου Αρμοστή Matthew Kidd.

Οι ίδιοι οι πολίτες  είναι πλέον σε θέση να υποβάλουν τις υποψηφιότητες, συμπληρώνοντας ειδικό έντυπο το οποίο είναι διαθέσιμο κατόπιν αιτήματος.

Υπάρχουν τέσσερα βραβεία στο πρόγραμμα του 2017, καθώς και ορισμένες αξιόλογες αναφορές και οφειλόμενη αναγνώριση σε  άτομα  που έχουν δείξει ανθρωπιά, θάρρος, δύναμη ή αποφασιστικότητα, έχουν βοηθήσει στην κοινότητα ή  φιλανθρωπικές οργανώσεις, έχουν ξεπεράσει τραγωδίες ή έχουν προσφέρει σημαντική  βοήθεια και υποστήριξη στο κοινωνικό σύνολο.

Το βραβείο  ενηλίκων Heart of Gold είναι ανοικτό για ενήλικες ηλικίας άνω των 18 ετών και το Junior Heart of Gold Award είναι ανοικτό για  παιδιά και νέους ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Τα βραβεία προσφέρονται, όπως κάθε χρόνο,  από το κοσμηματοπωλείο  «Αφροδίτη»

Η γνωστή  καλλιτέχνιδα  Γιώτα Ιωαννίδου, θα δημιουργήσει φέτος, το βραβείο Lifetime Achievement, με την υποστήριξη του Blevins Franks, το βραβείο αυτό απονέμεται σε άτομο για εξαιρετική αφοσίωση στην κοινότητα.

Το βραβείο Jasmitha για το Courage 2017 υποστηρίζεται από την Γκαλερί Kivotos στην Πάφο και απονέμεται σε παιδιά που έχουν δείξει αποφασιστικότητα, ανθεκτικότητα και δύναμη όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Αφιερώματα θα απονεμηθούν  επίσης στους νικητές του περασμένου έτους: η Αναστασία Τσαπίδου Χρυσομύλου  και  Γουίλιαμ Κερνς, 11 ετών, στις κατηγορίες ενηλίκων και παιδιών. Στον  Sham Al Habrat, 10 ετών, ο οποίος  κέρδισε το βραβείο Jasmitha για θάρρος και στην 94χρονη φιλάνθρωπος Κυριακού Στυλιανού στην  απονεμήθηκε  το βραβείο Lifetime Achievement.

Όπως κάθε χρόνο τιμητικά διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους υποψήφιους.

Τα βραβεία στηρίζει διαχρονικά ο Δήμος Πάφου, η Βρετανική Υπάτη Επιτροπή στη Λευκωσία, το κοσμηματοπωλείο «Αφροδίτη»  η Blevins Franks Κύπρου, το ξενοδοχείο Almyra, το τυπογραφείο  Massiva, την εφημερίδα Cyprus Mail, το Paphos Post, το Radio Pafos, η εταρεία  In Focus Films , η Kivotos Gallery, το φωτογραφείο Chris Hopkins, η εταιρεία TOTT Events  Εθνικό χορευτικό συγκρότημα “Ρωμιοσύνη»  οι Zingers, το οινοποιείο Kamanterena και η Joulietta Chocolatier και  Patissier.

 

Για να ζητήσετε μια αιτήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων ή για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

www.heartsofgoldcyprus.com Facebook: https://www.facebook.com/heartsofgoldcyprus

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ