19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης άνοιξε τα χαρτιά του

Σε θέματα που απασχολούν το Δήμο Γεροσκήπου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει προχωρήσει η προκήρυξη της προσφοράς για τη μετακίνηση και απόρριψη φυκιών από την παραλιακή περιοχή ενώ την ερχόμενη βδομάδα, ξεκινά και ο καθαρισμός της παραλίας με πετροσυλλέκτη.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος είπε πως, σε συνεργασία με το Δήμο Πάφου, καταβάλλεται προσπάθεια όπως οι δύο Τοπικές Αρχές προχωρήσουν στην από κοινού αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα και θα εξυπηρετεί καλύτερα καθώς μέχρι σήμερα, ακολουθείται η διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών.

Ερωτηθείς τί γίνεται με το θέμα της διάβρωσης, ο κ. Παυλίδης είπε πως το φαινόμενο παρατηρείται μόνο μπροστά από μία ξενοδοχειακή μονάδα και ήδη η Τοπική Αρχή έχει απευθυνθεί προς την Επαρχιακή Διοίκηση και το Τμήμα Περιβάλλοντος για την από κοινού εφαρμογή μέτρων που θα περιορίσουν το πρόβλημα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εκτίμησε δεν πως το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής των κυματοθραυστών, οι οποίοι θα ξεκινούν από το ξενοδοχείο Phaethon και θα καταλήγουν στα «Μπάνια».

Σε σχέση με την  αξιοποίηση του παλιού ΚΕΝ, ο κ. Παυλίδης υπενθύμισε πως υπήρχε μια Συμφωνία μεταξύ του Δήμου Γεροσκήπου και της Τράπεζας Κύπρου, ως ο νόμιμος πλέον ιδιοκτήτης του χώρου, σύμφωνα με την οποία, ο χώρος του Διοικητηρίου και του Φρουραρχείου, παραχωρείται στο Δήμο Γεροσκήπου ο οποίος ακολούθως θα προχωρούσε στην αξιοποίησή του, κάτι που – όπως είπε-  δεν κατέστη εφικτό ενώ έχουν ήδη κινηθεί και νομικά κατά της Τράπεζας.

Πρόσθεσε πως έχει γίνει επίσης μια προσπάθεια για αγορά του χώρου από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου χωρίς όμως αποτέλεσμα ενώ στο παρόν στάδιο, ο Δήμος διαπραγματεύεται με την Τράπεζα για αγορά των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού ΚΕΝ μέσω της εξασφάλισης μακροχρόνιου δανείου και εφόσον κάτι τέτοιο εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε περίπτωση κατά την οποία η αγορά του χώρου καταστεί εφικτή, είπε ο κ. Παυλίδης, ο Δήμος προτίθεται να μετατρέψει το Διοικητήριο σε νέο Δημοτικό Μέγαρο ούτως ώστε ο υφιστάμενος χώρος του Δημαρχείου, να μετατραπεί σε Πολυχώρο Πολιτισμού.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες κτιριακές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένων και των διατηρητέων οικοδομών, ο Δήμος Γεροσκήπου με δεδομένο και την ιστορία του χώρου του παλαιού ΚΕΝ όπου το 1926, φιλοξενούσε το μεταξουργείο, την πρώτη μεγάλη βιομηχανία που λειτούργησε ποτέ στο χωριό, ευελπιστεί , ότι μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και εισαγωγής μηχανικού εξοπλισμού για το μετάξι, να τις μετατρέψει σε μουσειακό εκθεσιακό χώρο.

Σχετικά με τις διαρρήξεις και κλοπές στο Δήμο Γεροσκήπου, ο κ. Παυλίδης είπε πως το 2014, έχουν καταγραφεί 14 διαρρήξεις και κλοπές ενώ το 2015 και το 2016, δεν έχει καταγραφεί ούτε μία. Όσο για το 2017, πρόσθεσε, ακόμη δεν υπάρχουν ενδεικτικά στοιχεία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όπως  με τη βοήθεια των Παρατηρητών της Γειτονιάς, σταδιακά θα περιοριστούν αποτελεσματικά όλα τα κρούσματα βίας και παρανομίας στην περιοχή.

Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε και στο Πάρκο Γλυπτικής του, σημειώνοντας πως στις 29 Απριλίου, ο Δήμος Γεροσκήπου θα φιλοξενήσει δέκα γλύπτες από διάφορες χώρες, τα έργα των οποίων, θα εμπλουτίσουν περαιτέρω το Πάρκο Γλυπτικής στη Γεροσκήπου.

Στην παρούσα φάση, είπε, πραγματοποιούνται επαφές με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ηλεκτρολόγους, προκειμένου τόσο ο χώρος όσο και τα υφιστάμενα γλυπτά, να αναδειχθούν σωστά με τον κατάλληλο φωτισμό.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ