29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έστειλε μηνύματα κουράγιου και αποφασιστικότητας

Mηνύματα, δύναμης, θέλησης, κουράγιου, αγάπης, θετικής ενέργειας, προσπάθειας, και αποφασιστικότητας, έστειλε από την Πάφο ο Έλληνας  παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης .

Ο αθλητής ήταν καλεσμένος χτες το βράδυ σε εκδήλωση στην Πάφο υπό τον τίτλο «Ας φοβίσουμε τους φόβους μας με τα όνειρά μας» η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Annabelle με την στήριξη της εταιρείας Thanos Hotels.

Στην ομιλία του, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Αντώνης Τσαπατάκης, με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας του μετά το τροχαίο που του συνέβη σε νεαρή ηλικία, λίγα μέτρα από το σπίτι του και το κολυμβητήριο όπου καθημερινά προπονείτο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απολογισμός του τροχαίου ατυχήματος  ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η ζωή του όμως συνεχίζεται με αποφασιστικότητα, χάρη στην στήριξη των δικών του ανθρώπων αλλά και του αθλητισμού με τον οποίο συνέχισε να ασχολείται ενεργά και μετά την περιπέτεια της υγείας του. Ο κ. Τσαπατάκης είπε πως θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του κοινού τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα για τα άτομα με αναπηρία. Ανέφερε πως σ’ αυτό που αποτύχαμε είναι να δώσουμε αγάπη στον συνάνθρωπο μας. Η αγάπη, σημείωσε, ήταν η αιτία για να συνεργαστούν όλοι μαζί και για να γίνει αυτή η εκδήλωση.

Μίλησε με αγάπη και συγκίνηση για την μητέρα του, και αισθάνεται, όπως είπε, ακόμη μέχρι σήμερα μεγάλες ενοχές για τον πόνο και την ανησυχία που της προκάλεσε στο άκουσμα του άσχημου τροχαίου ατυχήματος που είχε.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους αλλά και όλον τον κόσμο να ονειρεύονται γιατί μέσα από όνειρα μας, είπε, θα φοβίσουμε τους φόβους μας και οι επιθυμίες μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Συνεχάρη τις τοπικές αρχές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν με στόχο την  αλλαγή νοοτροπίας για προσβάσιμη πόλη για όλους, ύστερα μάλιστα από μια επίσκεψη του στο Εμπορικό κέντρο της Πάφου.

Την εκδήλωση στήριξε η Ελληνική Τράπεζα. Ο Γενικός Διευθυντής στην Διεύθυνση Εταιρικής Ανάπτυξης & Προϊόντων της Τράπεζας, Γιώργος Φεραίος, είπε πως στόχος της εκδήλωσης είναι η άντληση δύναμης από μια σπουδαία προσωπικότητα, αυτή του παραολυμπιονίκη στο άθλημα της κολύμβησης, Αντώνη Τσαπατάκη.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει και στις προσπάθειες που καταβάλει το Round Table 7 για μια πόλη προσβάσιμη στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) αναφέρθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκ μέρους του Round Table 7 ο Λεόντιος Τσέλεπος. Ο κ. Τσέλεπος παρέδωσε φορητές ράμπες στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου και στο Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστης ενώ επέδωσε τιμητικές πλακέτες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ