24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ο αγώνας μας δεν τελείωσε- Πρέπει να ακουστεί η φωνή της Κοινωνίας

Κατ’ αρχάς εκφράζουμε τη λύπη μας όχι μόνο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ναό στον δημόσιο κήπο, αλλά και για τον αμφισβητήσιμο και προσβλητικό τρόπο που μεθοδεύτηκε η όλη διαδικασία. Ο αγώνας μας όμως δεν τελειώνει εδώ. Ελπίζουμε, μέσα στα πλαίσια των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν, να υπάρξουν επαρκείς δημόσιες διαβουλεύσεις μέχρι να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας.

Ελπίζουμε επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιβεβαιώσουν τις παλαιότερες τεκμηριωμένες αποφάσεις τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ίδιες και περισσότερες δυνάμεις Παφίων και όχι μόνο, θα συμπαραταχθούν για αποτροπή ανιστόρητων και καταστροφικών επεμβάσεων στην πόλη.

Θέλουμε να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της κοινωνίας που συμπαρατάχθηκαν στην ανιδιοτελή αυτή κινητοποίηση όπου δεν χώρεσε κομματικό ή άλλο συμφέρον. Είμαστε σίγουροι ότι αφήνονται παρακαταθήκες για τη συνέχεια αλλά και για το μέλλον της πόλης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η τακτική του ρατσισμού και εκφοβισμού και προσωπικών επιθέσεων με κατάρες και χαρακτηρισμούς από κάποιους υποστηρικτές της ανέγερσης του ναού, αφορούσε μια πολύ μικρή ομάδα, με ιδιάζοντα συμφέροντα και απόψεις, τα οποία θεωρούμε ξένα προς την παραδοσιακή ευγένεια του Παφίτη αλλά και άκρως αναχρονιστικά για μια ευρωπαϊκή πόλη.

Μη έχοντας κομματικούς ή οικονομικούς ή άλλους μηχανισμούς στη διάθεσή μας παρά μόνο την εθελοντική εργασία της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας, πετύχαμε σημαντική συσπείρωση και διάχυση του μηνύματος ότι, πρέπει πάνω από όλα να υπερισχύει το δημόσιο συμφέρον σε θέματα προόδου και ανάπτυξης της πόλης αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια ενός αυθόρμητου αγώνα ήταν φυσικό να υπάρχουν και λάθη και παραλείψεις. Δημόσια πρόσωπα συμπολίτες μας δε στάθηκε δυνατόν να συμπεριληφθούν στις λίστες που αναρτήθηκαν, όπως για παράδειγμα η Αντρούλα Βασιλείου που μας διεμήνυσε την στήριξη της αλλά και κάποιοι άλλοι, ελάχιστοι, που συμπεριλήφθηκαν από λάθος στον κατάλογο, όπως η κα Μαριλένα Καρυολαίμου, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η κα Κλεοπάτρα Κοτσώνη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ο κ. Γιώργος Κοτσώνης, Εικαστικός, στους οποίους απολογούμαστε και διορθώνουμε τον κατάλογο που ακολουθεί και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ