19.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Ονομάζομαι άγχος [της ‘Αντρης Νικολάου]

Ονομάζομαι άγχος. Πολλοί με γνωρίζουν σαν στρες ή κρίσεις πανικού. Είμαι ένα φυσιολογικό συναίσθημα ωστόσο οι άνθρωποι τρομάζουν στην αίσθηση μου.

Είμαι ένα αυτόματο συναίσθημα που ενεργοποιούμαι όταν υπάρχει η αβεβαιότητα, ο φόβος, η ανησυχία και η ανασφάλεια. Με ακούς σε ξεκαρδιστικές συμβουλές όπως «Μην αγχώνεσαι!». Είμαι θέμα διαχρονικό με πολλούς μύθους γύρω από το όνομα μου.

Η αρνητική σου σκέψη αρκετές φόρες διαστρεβλώνει γεγονότα και καταστάσεις έτσι είναι πιο εύκολο για εμένα να σε κατακλύσω.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όταν σε καταβάλω αρχίζει το σώμα σου να ιδρώνει, να τρέμει, οι παλμοί της καρδιάς σου να αυξάνονται, νιώθεις πλάκωμα στο στήθος, έχεις πόνο στο στομάχι, ξηροστομία και αισθάνεσαι κόμπο στο λαιμό.

Αρχίζεις να πανικοβάλλεσαι, να αναστατώνεσαι και οι σκέψεις σου να είναι πολύ αρνητικές. Πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο, ότι σε στοιχειώνω και θέλεις να απαλλαχτείς από εμένα.

Σου κλέβω στιγμές! Ακυρώνεις γεγονότα, χάνεις ευκαιρίες, αναβάλλεις καταστάσεις, σε απομακρύνω από ανθρώπους και πιστεύεις ότι είμαι εφιάλτης.

Οικονομικά καταστρέφω άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για να μην με αισθάνονται.

Πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι χωρίς εμένα δεν θα ήσουν τόσο δημιουργικός. Μπορώ αυτόματα να σε ωθήσω στο να δράσεις και να κινητοποιηθείς έτσι ώστε να αντιμετωπίζεις σωματικές προκλήσεις. Σταμάτα να απελπίζεσαι, είμαι ένας συνοδοιπόρος στα προβλήματα σου. Εάν μάθεις να με ελέγχεις θα σε οδηγώ στο να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και να πας μπροστά. Να επιλύεις προβλήματα ούτως ώστε να καταβάλεις το μέγιστο των προσπαθειών σου και τελικά να φτάσεις τους στόχους σου για να επιτύχεις τους σκοπούς σου.

Μπορώ να φέρω μια ψυχική ισορροπία στους ανθρώπους όταν κρατήσουν σε έλεγχο  διάφορες διαστάσεις της ζωής τους όπως η δουλειά, οι σχέσεις και ο ελεύθερος χρόνος . Μπορώ να γίνω δημιουργικό εξασφαλίζοντας χρόνο για φροντίδα του εαυτού σας διότι έτσι θα σας βγάλω από την παθητικότητα σας και θα έχετε διαύγεια και ενέργεια για να μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε διάφορες καταστάσεις που βιώνετε. Βιώνομαι διαφορετικά από τον κάθε άνθρωπο άρα διαφορετική θα είναι και η αντιμετώπιση μου. Ο Θετικός, ρεαλιστικός και αισιόδοξος τρόπος σκέψης μπορεί να σε βοηθήσει στο να με δεις σαν μια θετική πρόκληση και δημιουργική δύναμη και όχι ως απειλή!

Νικολάου Άντρη, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος

τηλ. επικοινωνίας 99070746

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ