27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Οι Γιορτές της Γερονήσου

Η Γερόνησος, γνωστή και ως Ιερά Νήσος, υπήρξε για αιώνες δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες και τους περιηγητές της Κύπρου. Aνασκαφές στο νησάκι απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας, έφεραν στο φως στοιχεία από την περίοδο των Πτολεμαίων, καθώς και αρχιτεκτονήματα ιωνικού ρυθμού που καταδεικνύουν τις ποικίλες πολιτισμικές επιδράσεις που δέχτηκε η ευρύτερη περιοχή της Πάφου, μέσα στον ρου της ιστορίας. Το 2017, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, μαθητές, κάτοικοι, αρχαιολόγοι, αλλά και ναυτικοί και ψαράδες, προσκαλούν το κοινό σε μια σειρά από δράσεις σχετικές με τη Γερόνησο, όπως διαλέξεις, εορταστικές εκδηλώσεις και εικαστικές παρεμβάσεις στον χώρο του λιμανιού.

Ταυτόχρονα, διοργανώνεται ένας διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας γύρω από τη Γερόνησο, με σκοπό να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές του νησιού και ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
9:00 – 10:30: Έγγραφες συμμετοχής στον Ιστιοπλοϊκό αγώνα
10:00: Καλλιτεχνική παρέμβαση στον τοίχο δίπλα από το λιμάνι από παιδιά του TLC School.
11:00: Τραγούδια από την χορωδία του TLC School
12:00: Έναρξη ιστιοπλοϊκού αγώνα
13:30: Λήξη ιστιοπλοϊκού αγώνα
14:30: Βραβεία – δεξίωση
19:00: διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του TLC School με θέμα το νησί της Γερονήσου από την αρχαιολόγο Joan Breton Connelly  του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.  

Η ταχύτητα σκοτώνει

H εκδήλωση εντάσσεται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 μέσα στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Συμμετοχής.  Διοργανωτές Δήμος Πέγειας, TLC School & PISC.
Διοργανωτές: Δήμος Πέγειας,Σχολείο TLC στην Πέγεια, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος PISC και ψαράδες της περιοχής.

Screen Shot 2017-06-01 at 09.40.27

Είσοδος ελεύθερη

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ